Re: Balení cigaret - živnost?
státní monopol na tabákový průmysl byl zrušen a nyní je to po změnách vázaná živnost:Zpracování tabáku a výroba tabákových výrobků.
Čili bych začal na ŽÚ, projednal co chcete dělat, oni Vám dají tiskopisy k ohlášení živnosti, dále bych se šel poradit s daňovým poradcem, který je znalý tohoto problému, co vše budete muset platit, protože já to neznám.
Pak zkuste hledat na netu, já jsem zadal tabákový monopol a vyskočilo tam mnoho odkazů, určitě něco dalšího najdete.
jen to nezkoušejte načerno, abyste nedopadl jako vietnamské tabákové černé dílny.
Re: Balení cigaret - živnost?
Dobrý den,
moc by mne zajímalo, jak takový stroj vypadá. Mohl bych Vás požádat o nějaké podrobnosti či fota.
Moc děkuji Bendl
Bendlik@seznam.cz
>Hezký den, před nedávnem se ke mně dostal stroj na
>balení cigaret (resp. plnění dutinek) a už nějaký den si
>lámu hlavu co s ním. Napadlo mě následující: Koupit
>normálně tabák na balení cigaret, prázdné dutinky, na
>stroji naplnit a šup, už by se to dalo prodávat.
>Netušíte někdo jak by se dalo vést jako živnost, jak to je s
>daněma, spotřební daní...nebo jaký tam jsou další
>komplikace?? Popřípadě odkaz na nějaký zdroj informací.
>Předem díky za vaše příspěvky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 8. 2008 11:28
Hezký den, před nedávnem se ke mně dostal stroj na balení cigaret (resp. plnění dutinek) a už nějaký den si lámu hlavu co s ním. Napadlo mě následující: Koupit normálně tabák na balení cigaret, prázdné dutinky, na stroji naplnit a šup, už by se to dalo prodávat. Netušíte někdo jak by se dalo vést jako živnost, jak to je s daněma, spotřební daní...nebo jaký tam jsou další komplikace?? Popřípadě odkaz na nějaký zdroj informací. Předem díky za vaše příspěvky.