Re: Firemní předměty -jak účtovat?
Pokud má předmět cenu do 500,- Kč/ks (bez DPH) je pořízení daňovým nákladem (DZP) a jeho poskytnutí bez úplaty není zdanitelným plněním (DPH se na výstupu neodvádí). Pokud předměty koupíte přímo s potiskem, tak bych účtovala na 518. Pokud předměty nejprve koupíte a pak necháte potisknout, tak předměty na 501 a potisk na 518. Z faktury za potisk by mělo být patrné, že se jednalo o potisky či jiné zpracování (výšivky, pískování lahví apod.) právě Vámi zakoupených a dodaných předmětů.
Re: Firemní předměty -jak účtovat?
>>>Prosím o radu, kam zaúčtovat reklamní předměty, které
>>>budeme rozdávat na veletrhu. Jsou to drobnosti,
>>>propisky, igelitky apod. s logem naší s.r.o. a
>>>kontaktními
>>>údaji. Můžu to dát na 518 - jako reklama a propagace,
>>>nebo na 513-náklady na reprezentaci? A můžu se úplně
>>>hloupě zeptat, jaký je mezi těmito účty zásadní
>>>rozdíl?
>>>Jde mi o to, pokud udělám chybu, co mě čeká? Moc díky
>>>všem.
>>
>>Pokud má předmět cenu do 500,- Kč/ks (bez DPH) je
>>pořízení daňovým nákladem (DZP) a jeho poskytnutí bez
>>úplaty není zdanitelným plněním (DPH se na výstupu
>>neodvádí). Pokud předměty koupíte přímo s potiskem,
>>tak bych
>>účtovala na 518. Pokud předměty nejprve koupíte a pak
>>necháte potisknout, tak předměty na 501 a potisk na
>>518. Z faktury za potisk by mělo být patrné, že se
>>jednalo o potisky či jiné zpracování (výšivky,
>>pískování
na účet 513 by se účtovalo v případě, že by se jednalo pohoštění klientů, kdyby jste klientovi podarovaly předměty, které podléhají spotřební dani (víno, alkohol), zaplatily klientům někde na veletrhu ubytování.....
>>lahví apod.) právě Vámi zakoupených a dodaných
>>předmětů.
>Reklamní a propagační předměty do 500,- účtuji na 501
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
Tuzemské cestovní náhrady se mimořádně zvýší, týká se to však jen vozidel na naftu
V Praze lze erotické letáky rozdávat jen u skládky. Darling Cabaret to zkoušel obejít
Návrh novely zákoníku práce mění pravidla náboru uchazečů o zaměstnání
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
21. 8. 2008 19:41
Prosím o radu, kam zaúčtovat reklamní předměty, které budeme rozdávat na veletrhu. Jsou to drobnosti, propisky, igelitky apod. s logem naší s.r.o. a kontaktními údaji. Můžu to dát na 518 - jako reklama a propagace, nebo na 513-náklady na reprezentaci? A můžu se úplně hloupě zeptat, jaký je mezi těmito účty zásadní rozdíl? Jde mi o to, pokud udělám chybu, co mě čeká? Moc díky všem.