Prosím poraďte spěchá
>Dobrý den,
>
>měla bych dva dotazy. Je lepší vystavit storno nebo
>dobropis?
>
>1) Vystavila jsem fakturu s DUZP 6/2008, nyní mě
>odběratel uvědomil, že jsme jim vyfakturovali špatnou
>částku (vyšší) než byla sjednaná v objednávce. Mám na celou
>fakturu vystavit storno či dobropis a s jakým DUZP
>(mohu 8/08)?
>
>
>2)dále mám podobný dotaz vystavila jsem fakturu na
>více kusů než bylo ve skutečnosti dodáno. Storno či
>dobropis?
>
>Děkuji
Re: Prosím poraďte spěchá
Ještě jsem se chtěla zeptat, dočetla jsem se, že když je opravou faktury snižována daňova povinnost, tak zdaňovací období je takové v jakém byl dobropis doručen plátci. Znamená to tedy, když původní faktura byla vystavena DUZP 6/2008, dobropis vystavít nyní tedy 8/2008 a nová faktura také 8/2008? je to tak správně?
Nejsem sice p. Krista, ale záleží, co vám dovolí Váš software. Buď uděláte dbp na celkový rozdíl, tj. 478,80+DPH nebo dbp na celou fakturu a vystavit novou a nebo můžete tento krok udělat v jednom dokladu.
4 ks za -1680.-
4 ks za 1560,30.
Na dbp by mělo být uvedeno odvolání na původní doklad (tj.číslo). V přiznání DPH vy uplatníte až dle potvrzeného dbp.
Pokud vám program neumožňuje rozlišit u dbp datum UZP a datum doručení, uvedla bych datum přijetí jako datum UZP. Dbp vystavený např. na konci měsíce a vám dojde až v měsíci příštím. Takže ZP pro vás do DPH bude právě ten příští měsíc. (samozřejmě platí pro měsíční plátce DPH).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2008 8:42
Dobrý den,
měla bych dva dotazy. Je lepší vystavit storno nebo dobropis?
1) Vystavila jsem fakturu s DUZP 6/2008, nyní mě odběratel uvědomil, že jsme jim vyfakturovali špatnou částku (vyšší) než byla sjednaná v objednávce. Mám na celou fakturu vystavit storno či dobropis a s jakým DUZP (mohu 8/08)?
2)dále mám podobný dotaz vystavila jsem fakturu na více kusů než bylo ve skutečnosti dodáno. Storno či dobropis?
Děkuji