Re: vstupní prohlídka - 1 zaměstnanec
Vy si s ním nejprve musíte dohodnout, že bude Vaším firemním lékařem a že Vám tedy tuto vstupní prohlídku zaměstnance nafakturuje (protože toto pojišťovna nehradí). Lékař musí vědět, co vlastně chcete posoudit, tj. jaké práce bude ten člověk vykonávat a zda půjde třeba i o noční práci apod. Takže vyhotovte žádost, na které vypíšete práce, které chcete posoudit - např. prodavač, nošení těžkých břemen, práce s el. stroji a přístroji, práce v noci, práce ve výškách apod. Lékař pak potvrdí, zda tu práci konat může nebo ne (třeba že nemůže pracovat s elektrickým nářadím nebo v noci). Lékař také zjistí, jakými dalšími nemocemi již ten člověk trpí aby se pak nestalo, že by po nějaké době tvrdil, že k tomu přišel u Vás (např. už teď trpí na záda apod.).
Re: vstupní prohlídka - 1 zaměstnanec
Dobrý den,
pošlete mi Váš email a pošlu Vám vzor dotazníku na lékařskou prohlídku závodní preventivní péče.
Pouze k výše uvedenému doplním, že Váš smluvní lékař bude možná požadovat na novém zaměstnanci výpis z jeho kary obvodního lékaře, aby měl přehled o jeho zdravotním stavu. Pozor ale, pokud ještě nový pracovník nebude Vaším zaměstnancem, musí si tento výpis platit sám. Lékařské prohlídky zaměstnavatel platí pouze zaměsnancům, tedy ne těm, kteří se zaměstnancem teprve chystají být. Což platí i pro úhradu výpisu z karty obvodního lékaře.
Pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2008 14:28
Dobrý den,
přijímáme prvního zaměstnance a jelikož nemáme "firemního lékaře", tak jsme zam-ce poslali k jeho obvodnímu lékaři, aby mu vystavil potvrzení (pozice prodavač) a jeho lékař po nás požaduje nějaký formulář... Pomůžete mi někdo? Myslela jsem si, že vystaví PPD s textem "preventivní prohlídka"... a teď mě to docela zaskočilo. Nevím, co po doktorovi vůbec mám žádat.
Děkuji