Re: DPP a hlášení na FÚ
Brigádníky na DPP nikam nehlásíte. Pokud nejsou z nějakého jiného důvodu povinni podávat daň.přiznání, nemusí ho podávat ani z důvodu práce na DPP ani jim nikdo nemusí dělat roční zúčtování. Daň jim pokryje sleva na popl. Na FÚ taky nic nehlásíte, tam je opravdu zajímá až roční vyúčtování a pak aby vám vše sedělo, až přijdou na kontrolu.
Pokud nejsou povinni podávat DP z jiného důvodu, tak nemusí. Např. jestliže měl někdo souběžně ještě jiného zaměstnavatele, kde odváděl zálohovou daň, DP podat musí. Pokud někdo po skončení DPP u vás bude mít dalšího zaměstnavatele, může ho požádat o roční zúčtování daní a DP si sám podávat nemusí.
FÚ skutečně měsíčně nemusíte žádné hlášení posílat, stačí jim peníze. Založte si ho pro případné kontroly.
paní by se ale měla přihlásit na FÚ k dani z příjmů....
>>>Dobrý den,přes léto se mi tu sešlo asi 10
>>>brigádníků-studentů na DPP.Všichni podepsali
>>>prohlášení,tj. daněno
>>>zálohově a po odečtení slevy na dani se u nich hrubá
>>>=
>>>čistá mzda.Musejí si pak sami za r.2008 podat daňové
>>>přiznání?A musím je coby dohodáře já jako zam-tel
>>>nahlašovat někam na FÚ?Nedávno mi od nich volali,
>>>proč
>>>je
>>>každý měsíc obtěžuji soupiskou jmen a přehledem jedn.
>>>položek vztahujících se k měsíčnímu odvodu záloh za
>>>jednotlivé zamce..prý je jim jedno, z čeho se částka
>>>skládá a zajímá je až roční zúčtování..tak nevím..
>>
>>
>>FÚ skutečně měsíčně nemusíte žádné hlášení posílat,
>>stačí jim peníze. Založte si ho pro případné
>>kontroly.
>
>
>paní by se ale měla přihlásit na FÚ k dani z
>příjmů....
Děkuji za rady, přihlášeni k dani jsme..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 8. 2008 10:31
Dobrý den,přes léto se mi tu sešlo asi 10 brigádníků-studentů na DPP.Všichni podepsali prohlášení,tj. daněno zálohově a po odečtení slevy na dani se u nich hrubá = čistá mzda.Musejí si pak sami za r.2008 podat daňové přiznání?A musím je coby dohodáře já jako zam-tel nahlašovat někam na FÚ?Nedávno mi od nich volali, proč je každý měsíc obtěžuji soupiskou jmen a přehledem jedn. položek vztahujících se k měsíčnímu odvodu záloh za jednotlivé zamce..prý je jim jedno, z čeho se částka skládá a zajímá je až roční zúčtování..tak nevím..