Re: Odhlášení zaměstnance u ČSSZ a zdr.p
On nemá od zaměstnavatele výpověď, ale zrušení (to je rozdíl). Jestliže mu zaměstnavatel zrušil ve zkušební době prac. poměr dnem 29.8., tak tím dnem také jeho poměr končí, ať marodí nebo ne. Na sociálce ho tedy odhlásíte 29.8. (to je poslední den jeho zaměstnání). Nemocenskou ale bude dostávat až do uschopnění. Na ZP ho odhlásíte kódem O 29.8., kódem N 30.8. hlásíte jeho nemoc po skončení prac. poměru a pak kódem K nahlásíte den skončení této nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 8. 2008 13:03
Zaměstnanec má ze strany zaměstnavatele ve zkušební době výpověď k 29.8.,ale nastoupil na nemocenskou,která mu skončí k 31.8.2008.
Loni jsem volala na ČSSZ,když jsem měla podobný případ a nedokázala mi poradit:-( což je fakt k zamyšlení...... Pak jsem volala na Inspektorát práce a tam mi sdělili,že máme zaměstnance odhlásit z pojištění ke dni ke kterému byla dohodnuta výpověď. Chci se jenom ujistit,zda tomu tak skutečně je a neudělala jsem někde chybu. Předem děkuji.