Re: Sleva na dani na dítě - potvrzení
Potvrzení od zaměstnavatele manžela(manželky) se nevyžaduje vždy na začátku roku, ale pouze při prvním uplatnění a pak při změně zaměstnavatele. Takže rozlište tyto případy a tam, kde jste nevyžádala potřebné potvrzení bych zastavila slevu na dani, dokud potvrzení nedoloží.čestné prohlášení lze akceptovat jen v případě,že protějšek nemá zaměstnavatele.
takže potvrzení, že neuplatňuje manžel nebo manželka slevu na dítě, stačí vždy jen při změně, tzn. při nástupu, při narození....?. Dívala jsem se,s že v naší firmě to je každý roku, myslela jsem, že to tak musí být. Tak zase jsem se něco dozvěděla, díky
>>>>Zaměstnancům dáváme každoročně vyplňovat růžové
>>>>daňové
>>>>prohlášení,kde uvádějí také uplatnění slev na
>>>>děti....jelikož jsem byla v této oblasti nováčkem a v
>>>>době kdy
>>>>jsem tato prohlášení dávala vyplňovat poprvé jsem
>>>>měla
>>>>za to,že stačí vyplněné a podepsané
>>>>růž.daň.prohlášení
>>>>a kolega,který to měl na starosti předem mnou a měl
>>>>nade mnou dohled mě na tuto skutečnost neupozornil,
>>>>tak jsem opoměla vyžadovat potvrzení od
>>>>zaměstnavatele
>>>>manžela či manželky,že neuplatňuje daň také on či
>>>>ona.
>>
>takže potvrzení, že neuplatňuje manžel nebo manželka
>slevu na dítě, stačí vždy jen při změně, tzn. při
>nástupu, při narození....?. Dívala jsem se,s že v naší
>firmě to je každý roku, myslela jsem, že to tak musí být.
>Tak zase jsem se něco dozvěděla, díky
Pokud nemáte v Potvrzení uvedenou platnost, nemusí zaměstnanec dokládat každý rok znovu, pokud má manžel/ka pořád stejného zaměstnavatele.
i ženy, které pobírají PPM nebo jsou na rodičovské dovolené mají zam-tele (většinou) - takže by měly přinést potvrzení od zam-tele
čestné prohlášení se týká jen žen, které opravdu žádného zam-tele nemají (byly vedeny na ÚP, otěhotněly během studia a do žádného zaměstnání nenastoupily apod.)
jen dejte pozor, abyste měla potvrzení dle zákona správně (sleva na dítě už není) nyní musíte napsat, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě/děti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2008 12:55
Zaměstnancům dáváme každoročně vyplňovat růžové daňové prohlášení,kde uvádějí také uplatnění slev na děti....jelikož jsem byla v této oblasti nováčkem a v době kdy jsem tato prohlášení dávala vyplňovat poprvé jsem měla za to,že stačí vyplněné a podepsané růž.daň.prohlášení a kolega,který to měl na starosti předem mnou a měl nade mnou dohled mě na tuto skutečnost neupozornil, tak jsem opoměla vyžadovat potvrzení od zaměstnavatele manžela či manželky,že neuplatňuje daň také on či ona.
Zpětně se mi od všech zaměstnanců nepodařilo toto potvrzení obdržet a tak jsem nechala jejím protějškům alespoň podepsat čestné prohlášení....
Může tím,že nemám uvedená potvrzení vzniknout nějaký problém....?
U matek na mateřské dovolené stačí čestné prohlášení?
Předem děkuji za odpověď.