Re: kolik bude stravné?
Dobrý den,
Doba trvání pracovní cesty v zahraničí, se počítá okamžikem přechodu hranic.Při použití letecké dopravy je dobou přechodu doba odletu (příletu) letadla z letiště.Výše stravného, která zaměstnanci přísluší je stanovena počtem hodin strávených v zahraničí.
1.Méně než 1 hodina - zahraniční stravné nepřísluší, doba trvání cesty se připočte k tuzemské části PC
2. 1-6 hodin - 1/4 základní (denní) sazby-dle příslušného státu
3. 6-12 hodin - 1/2 základní (denní) sazby
4.déle než 12 hodin - 100% základní sazby
ale jak počítáte hodiny to mě zajímá? zaměstnanec byl ve Španělsku už od předchozího dne tak jsem počítala 00:00 - ??
No musíte počítat celkovou zahraniční pracovní cestu-předpokládám, že se jedná o českého zaměstnance, který vykonal služební cestu Praha-Španělsko-Praha.Pokud je to tak,tak musíte vzít den a hodinu odletu letadla z Prahy-do Španělska-pobyt ve Španělsku hodiny, popř.dny-a následný odlet datum a hodina Španělsko-Praha.Tak získáte celkový čas strávený na zahraniční služební cestě..doufám, že jsem to napsala srozumitelně..
Ano, zákonitě z toho musíte být jelen :-), protože pokaždé uvedete jiný údaj..tak jak jsem Vám napsala výše..počátek PC zahraniční začíná odletem letadla z Prahy a končí příletem letadla do Prahy..čás mezi tímto může být den, 2,3,..týden měsíc, rok..když to teda přeženu..ale důležité josu ty časy odlet z ČR-přílet do ČR, zybtek je čas strávený v zahraničí..je to už jasné??
Vy to motáte. Odpovědala jsem na to, jak jste se ptala.
První den byl v cizině 11 hodin, takže stravné je 10 EUR, jestliže se vrátil druhý den ve 12,50, byl v zahraniční ten den více než
12 hodin, takže celé stravné, tj. 40 EUR.
Celkem je tedy stravné 10+40=50 EUR
Nezlobte se paní Anno, ale myslím, že to nemáte správně.Pokud zaměstnanec odletěl první den ve 13:40, tak tedy :
1.den odlet Praha-Španělsko :
od 13:40 - do 24:00 je to 10,5 hodin, čili 1/2 denní sazba ze 40 EUR je 20 EUR.
2.den odlet zpět Španělsko -Praha přílet do Prahy 12:50 - čili od 24:00 do 12:50 je to sazba déle než 12 hodin, čili 100 % stravného tedy 40 EUR.
CELKEM TEDY 20 + 40 = 60 EUR
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2008 13:30
Dobrý den, zaměstnanec odlétá 7.25 ze Španělska přílet do Prahy je 12:50 kolik dostane stravné celodenní taxa je 40 eur.
Děkuji Vám za odpověď.