Re: Kolik platit účetní??
Předchozí odpověď byla přesná. Bez dalších informací nelze stanovit rozumnou cenu. Je přece rozdíl, jestli máte měsíčně 5 faktur nebo 5000, jestli máte měsíčně na výpisu 10 položek nebo 10 tisíc položek, jestli máte mzdy nebo ne (a pro kolik zaměstnanců), jestli chcete po účetní, aby "jen" účtovala nebo aby vám radila v daňově - obchodně - právních záležitostech atd.
Nebo ještě jinak: Nad účetnictvím SRO můžu strávit měsíčně hodinu (jde-li o skutečně maličké SRO). Ale účtování většího SRO může být práce na plný úvazek pro pět i více kvalifikovaných účetních. Další kriterium je třeba sklady, náplň činnosti, obchod s EU a třetími zeměmi, práce s valutami/devizami atd.
Rovněž beru 25 500 hrubého a dělám s.r.o. pro 20 - 25 zaměstnanců, daně mimo spotřební a nemovitost
personalistiku, mzdář, obchodní činnosti,veškeré účtování, pokladník, no prostě skoro vše kolem ekonomiky a můžu říct, že už se to nedá zvládnout za 10 až 12 h ano)
Myslim, ze toto uz neni tema diskuze na tomto servru :-( Toto je otazka etiky a preziti v dnesnim svete. V zapadnich Cechach je asi mene nabidek prace. Nevim. Nejsem od tama. Delam vse co rikala vyse Alenka (sro, majetek, fakturaci do i ven vcetne EU, pokladnu (i valutovou v cizich menach), interni doklady, mam na starosti zarizovani a spravu veskerych pojistek (majetek, zakazky, auta, odpovednost...), tvorbu predpisu spolecnosti, mzdy do 25 zam-cu, korespondenci a veskere vyrizovani na uradech (FU, OSSZ, ZP, FÚ, banky, pojistovny), dotace,vypocty najmu nasich nemovitosti, leasingy, jednani s nemeckymi vlastniky ( v nemcine :-D ) proste vse. Jak kdo stiha, tak stiha, ja stiham a myslim, ze zatim mi to staci. Dokud nemam rodinu, tak je to OK. Lidi, ja jsem chtela odpovedet na otazku "Kolik plati ucetni?" A odpovedela jsem. Nikomu nezavidim, kazdy si zije a tvori svuj zivot, tak se podle toho chovejte.
Preji Vam, co se Vam zda Vas plat ci mzda nizka, dost odvahy zmenit tuto skutecnost. Nikdo jiny to za Vas neudela :-( Ani Vase maminka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2008 14:23
Dobrý den, prosím, napište mi kolik platíte účetní.
Jako živnostník
jako plátce dph
jako s.r.o
Děkuji An.