Re: Zkušební doba
Nejedná se o výpověď, ale o skončení pracovního poměru, který se nazývá "zrušení pracovního poměru ve zkušební době". Ochranná doba se nato nevztahuje. Můžete poslat poštou (pokud do 10-ti pracovních dnů nepřevezme písemnost, považuje se za doručenou posledním dnem této lhůty). Anebo počkáte, až ukončí nemoc a předáte mu to osobně.... (nemoc se do zkušební doby nezapočítává).
Ještě jinak - ve zkušební době se pracovní poměr ruší tím dnem, který některá ze stran označila jako konec prac. poměru (nečeká se, až je doručena nebo až skončí úložní doba).
A můžu k tomuto tématu mít dotaz? Firma zrušila k 22.9.08, zaměstnanec onemocněl nevím jestli hned 22. kdy převzal výpověď nebo 23. Firma mu musí platit nemocenskou? a odhlásí ho ze ZP a SP až po ukonočení nemoci? nebo hned k 22.9.? Výše se píše, že se ochranná doba na to nevztahuje, takže kdo by pak platil nemocenskou u velké organizace. Asi jsem to špatně pochopila, prosím můžete mi to doupřesnit?
Díky moc
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 8. 2008 10:53
Potřebovala bych poradit, nastoupil u nás jeden zaměstnanec, ve smlouvě má zkušební dobu 3 měsíce, týden před ukončením zkušební doby nastoupil na nemocenskou. Vím, že mu můžeme dát po čtrnácti dnech nemocenské, když je ve zkušební době výpověď, ale když chybí jen týden do vypršení zkušební doby? Prodlužuje se zkušební doba o tu nemocenskou?
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Předem děkuji za odpověď