Hlavní navigace

Prohlášení

  • (neregistrovaný)

    29. 8. 2008 13:25

    Pokud dokládá zaměstnance k prohlášení doklady na které chce uplatnit slevu na dítě pak tam musí být :kopie rodného listu, potvrzení od zaměstnavatele manžele/ky nebo druha/ky že neuplatňuje slevu nebo čestné prohlášení toho zaměstnance že družka nebo manželka neuplatňuje že?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 8. 2008 13:33

      peki (neregistrovaný)

      Re: prohlášení
      Ano, přesně jak píšete.U dítěte narozeného RL, u dětí, které ukončili základní vzdělání pak ještě potvrzení o studiu

    • 29. 8. 2008 14:42

      kaks (neregistrovaný)

      Re: prohlášení
      Zaměstnankyně-samoživitelka chce uplatnit slevu na dítě, ale potřebuji doklad od jeho otce, že si slevu neuplatňuje. bohužel vztah je mezi nima špatný a nekomunikuje s ním. Jak mám toto potvrzení z jeho strany získat, když ani nevím kde pracuje a vůbec co je to zač....

    • 29. 8. 2008 15:16

      Líba (neregistrovaný)

      Re: prohlášení
      Potvrzení potřebujete, pokud je otec manžel, ale píšete, že je samoživitelka a nežije s ním ve společné domácnosti, tak jaké potvrzení? Nebo jsem to nepochopila?

    • 29. 8. 2008 16:37

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: prohlášení
      Pokud je neprovdaná a s otcem dítěte nežije, pak potvrzení od jeho zaměstnavatele nepotřebujete. Pro jistotu si od ní nechejte napsat krátké prohlášení, že s otcem dítěte nevede společnou domácnost.

    • 31. 8. 2008 20:49

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: prohlášení
      jen menší poznámka (poznatek ze školení): některé FÚ mohou lpět na správném pojmenování, takže pokud máte potvrzení od zam-tele manžela/druha, že on neuplatňuje slevu na dítě, potom je to pravda, protože ona již několik let žádná sleva na dítě není, (správně má mít napsáno, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě)
      nevím, co je na tom pravdy, ale nechci dráždit FÚ, tak se na potvrzeních snažím psát pojmy dle zákona
      také záleží na tom, zda tato paní nedala někdy otci dítěte čestné prohlášení, že žijí ve společné domácnosti a že ona daň.zvýhodnění neuplatňuje - to by on musel zrušit, jinak by jeden z nich pobíral daň.zvýhodnění neoprávněně (třeba ještě otec dítěte uplatňuje daň.zvýhodnění z dob, co se dítě narodilo a společnou domácnost měli)
      zrovna takovýto příklad se tu řešil v tomto týdnu
      velmi záleží na tom, zda je opravdu samoživitelka nebo ne (každopádně - pokud trvá na tom, že je samoživitelkou, by měla napsat čestné prohlášení)
      pokud ví, kde otec dítěte pracuje, tak to potvrzení, že on neuplatňuje, není na škodu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).