Re: Co dělat,když mě zam-tel nechce pust
Jako na vojně: Dovolte mi dotaz!! Prosím, co je to serióznost a slušnost? Praxe má být kriteriem teorie. Zatím jsem našel jen teorie a ta praxe mi nějak uniká.
Nechapu, proc se tu predhazuje serioznost a slusnost. Zamestnavatel nebyva nikdy seriozni a slusny, kdyz 31. v mesici prijde za zamestnancem, ze konci, ze mu zamestnavatel dava vypoved. Takze v me, tedy opacne situaci mi toto prijde docela diskriminacni,ze zamestnavatel dela krky :-(
>>>Dobrý den,
>>>chci se zeptat, dostal jsem lepší nabídku a tudíž
>>>jsem
>>>šel za svým stávajícím zam-telem, ale ten mě na
>>>dohodu
>>>nechce pustit. Existují nějaké kličky, nějaká
>>>možnost,
>>>jak toto obejít, abych nemusel čekat 2 měsíce? (nový
>>>zam-tel by mě u sebe viděl také nejradši hned).
>>>Díky moc
>>
>
>Nechapu, proc se tu predhazuje serioznost a slusnost.
>Zamestnavatel nebyva nikdy seriozni a slusny, kdyz 31.
>v mesici prijde za zamestnancem, ze konci, ze mu
>zamestnavatel dava vypoved. Takze v me, tedy opacne situaci
>mi toto prijde docela diskriminacni,ze zamestnavatel
>dela krky :-(
Pak jedině dát výpověď , přinést neschopenku a co zbývá z výpovědní doby "marodit" mezitím nastoupit u nového zaměstnavatele "na černo" a po uplynutí lhůty nastoupit oficiálně, měla jsem stejný problém, když to nejde po dobrém ... Musím podotknout, že bývalý zaměstnavatel mně začal dělat takové naschvály v průběhu výpovědní doby, že jsem tu neschopenku s chutí přinesla. Hodně štěstí
>>>>Dobrý den,
>>>>chci se zeptat, dostal jsem lepší nabídku a tudíž
>>>>jsem
>>>>šel za svým stávajícím zam-telem, ale ten mě na
>>>>dohodu
>>>>nechce pustit. Existují nějaké kličky, nějaká
>>>>možnost,
>>>>jak toto obejít, abych nemusel čekat 2 měsíce? (nový
>>>>zam-tel by mě u sebe viděl také nejradši hned).
>>>>Díky moc
>>>
>
>
>Pak jedině dát výpověď , přinést neschopenku a co
>zbývá z výpovědní doby "marodit" mezitím nastoupit u
>nového zaměstnavatele "na černo" a po uplynutí lhůty
>nastoupit oficiálně, měla jsem stejný problém, když to nejde
>po dobrém ... Musím podotknout, že bývalý
>zaměstnavatel mně začal dělat takové naschvály v průběhu výpovědní
>doby, že jsem tu neschopenku s chutí přinesla. Hodně
>štěstí
Přiznám se, že mě ta PN taky napadla. Je mi z toho zle, protože jsem nikdy se zaměstnavatelem neměl problémy, vycházeli jsme mezi sebou dobře, ne-li výborně. Ale bohužel už půlroku žádám o zvýšení platu (které slíbil) a asi se nedočkám , tak odcházím za lepším. A to on asi nemůže přenést přes srdce, proto se takto mstí. Kdybych byl lempl, byl bych zticha.
takže si vemte PN, budeme vám ji vlastně platit všichni, tak proč ne. a modlete se, aby na to zaměstnavatel nepřišel, že při tom děláte a nedal vám k úhradě škodu, kterou mu tím způsobíte. a aby na to nedoplatil váš nový zaměstnavatel, když budete pro něj dělat načerno.
já osobně bych takovou mrchu nepřijala, protože se dá očekávat, že udělá totéž i dalšímu zaměstnavateli, když najde něco lepšího.
Předpokládám, že diskuse má být na úrovni a Vy ji nemáte k takové mrše bych zase já nenastoupila. Jinak se mám báječně a nový zaměstnavatel je se mnou již několik let spokojený. Už to, že se podepisujete 1234 mluví samo za sebe. Milane, klidně to udělejte , opakuji pokud to nejde po dobrém, nervovat se celou výpovědní dobu, no že bych se na to ...
prosím můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi nickem 1234 a Lenka (nebo taky lenka) co se týká "mluvení samo za sebe"?
když vás vyhodí zam-tel na hodinu, je to hajzl. když zaměstnanec odejde na hodinu svévolně, nechá si zaplatit nemocenskou a načerno maká, tak je prosím co??
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>chci se zeptat, dostal jsem lepší nabídku a tudíž
>>>>>>jsem
>>>>>>šel za svým stávajícím zam-telem, ale ten mě na
>>>>>>dohodu
>>>>>>nechce pustit. Existují nějaké kličky, nějaká
>>>>>>možnost,
>>>>>>jak toto obejít, abych nemusel čekat 2 měsíce? (nový
>>>>>>zam-tel by mě u sebe viděl také nejradši hned).
>>>>>>Díky moc
>>>>>
>>>
>>
>>>
>>>Pak jedině dát výpověď , přinést neschopenku a co
>>>zbývá z výpovědní doby "marodit" mezitím nastoupit u
>>>nového zaměstnavatele "na černo" a po uplynutí lhůty
>>>nastoupit oficiálně, měla jsem stejný problém, když
>>>to
>>>nejde
>>>po dobrém ... Musím podotknout, že bývalý
>>>zaměstnavatel mně začal dělat takové naschvály v
>>>průběhu výpovědní
>>>doby, že jsem tu neschopenku s chutí přinesla. Hodně
>>>štěstí
>>
>>Přiznám se, že mě ta PN taky napadla. Je mi z toho
>>zle, protože jsem nikdy se zaměstnavatelem neměl
>>problémy, vycházeli jsme mezi sebou dobře, ne-li
>>výborně. Ale
>>bohužel už půlroku žádám o zvýšení platu (které
>>slíbil) a asi se nedočkám , tak odcházím za lepším. A
>>to on
>>asi nemůže přenést přes srdce, proto se takto mstí.
>>Kdybych byl lempl, byl bych zticha.
>
>takže si vemte PN, budeme vám ji vlastně platit
>všichni, tak proč ne. a modlete se, aby na to zaměstnavatel
>nepřišel, že při tom děláte a nedal vám k úhradě
>škodu, kterou mu tím způsobíte. a aby na to nedoplatil váš
>nový zaměstnavatel, když budete pro něj dělat načerno.
>
>já osobně bych takovou mrchu nepřijala, protože se dá
>očekávat, že udělá totéž i dalšímu zaměstnavateli,
>když najde něco lepšího.
Tak máte trochu zvrácené představy - jestliže zaměstnavatel pouze trvá na výpovědní době - to se vám přece nemstí !!! Kdyby propouštěl pro nadbytečnost a nechtěl vám dát výpovědní lhůtu - to byste řval jak pominutej a lítal po úřadech práce a inspektorátech, že ? Jenže když dvá dělají totéž - nikdy to není totéž že ? Jestliže nemá na to aby vám přidal na platě, je to sice mrzuté, ale určitě si od vás nezaslouží podvodné jednání. Doufám, že takto nefér se zas na oplátku někdo zachová k vám, když už pominu, že vaši neschopnost budeme platit všichni.
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>chci se zeptat, dostal jsem lepší nabídku a tudíž
>>>>>>jsem
>>>>>>šel za svým stávajícím zam-telem, ale ten mě na
>>>>>>dohodu
>>>>>>nechce pustit. Existují nějaké kličky, nějaká
>>>>>>možnost,
>>>>>>jak toto obejít, abych nemusel čekat 2 měsíce? (nový
>>>>>>zam-tel by mě u sebe viděl také nejradši hned).
>>>>>>Díky moc
>>>>>
>>>
>>
>>>
>>>Pak jedině dát výpověď , přinést neschopenku a co
>>>zbývá z výpovědní doby "marodit" mezitím nastoupit u
>>>nového zaměstnavatele "na černo" a po uplynutí lhůty
>>>nastoupit oficiálně, měla jsem stejný problém, když
>>>to
>>>nejde
>>>po dobrém ... Musím podotknout, že bývalý
>>>zaměstnavatel mně začal dělat takové naschvály v
>>>průběhu výpovědní
>>>doby, že jsem tu neschopenku s chutí přinesla. Hodně
>>>štěstí
>>
>
>Tak máte trochu zvrácené představy - jestliže
>zaměstnavatel pouze trvá na výpovědní době - to se vám přece
>nemstí !!! Kdyby propouštěl pro nadbytečnost a nechtěl
>vám dát výpovědní lhůtu - to byste řval jak pominutej
>a lítal po úřadech práce a inspektorátech, že ? Jenže
>když dvá dělají totéž - nikdy to není totéž že ?
>Jestliže nemá na to aby vám přidal na platě, je to sice
>mrzuté, ale určitě si od vás nezaslouží podvodné jednání.
>Doufám, že takto nefér se zas na oplátku někdo zachová
>k vám, když už pominu, že vaši neschopnost budeme
>platit všichni
A proc si myslite, ze se nemsti?? Dyk to je absurdni!!Bohuzel k tomuto jednani me donutil sam zamestnavatel, kdyz neumi dodrzet to, co slibil. Ja jsem za nim prisel s dohodou, kterou on odmita prijmout. Tak me tam radsi bude drzet dva mesice. Stejne pak odejdu tak nechapu, proc se te dohode brani.
a co jste vlastně dělal za práci, když je jedno, pokud zítra nepřijdete a zaměstnavateli to podle vás nebude činit žádný problém??? pokud je to tak, že když tam prostě nebudete tak žádný problém s provozem, tak buďte rád, že si vás tam tak dlouho držel, když jste tam vlastně jen tak.
Vy pořád něco melete o podrazu a že vy jste chtěl posečkat !! Vy ze zákona musíte dodržet výpovědní lhůtu !!! Dohodu ŽÁDNÝ nemusí akceptovat, stejně jako byste ji nemusel podepsat vy, kdyby po vás chtěl naopak zaměstnavatel abyste skončil před uplynutím výpovědní doby, už konečně pochopte, že zaměstnavatel jen jedná podle zákona a vůbec nic vám nedělá naschvál ani vás nijak nechce vytrestat.
Protože si asi musí najít náhradu, a kdybyste znal zákoník práce, tak budete vědět, že výpovědní lhůta je ze zákona, nikoli výmysl zaměstnavatele, aby vám dělal problémy. !! A jestliže vám slíbil přidat a nepřidal, zřejmě na to nemá. Píšete, že dosud se k vám choval dobře, tak nechápu, proč nejste schopen akceptovat, že on POUZE dodržuje zákoník práce. Ale asi kdyby tady četl vaše názory, byl by rád, že se vás zbaví. A lituju vašeho příštího zaměstnavatele.
Ale mě Milanův názor taky vadí. Co by Milan říkal na to, kdyby naopak za ním došel zaměstnavatel s tím, že se potřebuje dohodnout, aby skončil, že ho bude zaměstnávat ještě měsíc, ale pak aby hned skončil? Asi by se Milan bránil s tím, že když už má skončit, tak chce odstupné, nebo by rovnou vyžadoval klasickou výpovědní dobu a k tomu odstupné. A na dohodu bez odstupného by nepřistoupil a zaměstnavatel by o něm roztrušoval, že mu dělá naschvály, že se mu mstí, že není seriózní a tak podobně. Ale když potřebuje hned skončit zaměstnanec a zaměstnavateli se to nehodí (a to zaměstnanec nedává zaměstnavateli žádné odstupné), hned je to jiná situace, to si zaměstnanec myslí, že mu zaměstnavatel vyhovět musí a když nevyhoví, tak je všivák.
Nečetla jsem, že by tazatel nazýval zaměstnavatele všivákem.Prostě jen položil dotaz a netušil,jaké reakce tím spustí.
Nevím, proč na takový dotaz nelze odpovědět normálně, že prostě ze zákona musí-pokud se nedohodnou-počkat na konec výpovědní lhůty.Osočování by tady snad být nemuselo.
Dohodu nebo čekat
No, všiváka jsem tam sice také nečetl, ale když někdo myslí, že dodržování zákonů je schválnost od zaměstnavatele, tak to o tazateli také něco vypovídá.
Navíc, že podle práva se lze pouze dohodnout, nebo čekat, tu zaznělo několikrát.
Domnívám se, že neoprávněné pobírání nemocenské může založit i skutkovou podstatu trestného činu.
Přesto tento postup tu nick Lenka opakovaně doporučuje, jako svůj osvědčený. To o ní také něco říká.
Hezký den!
Jiřko, napsala jste to dobře, souhlasím s vámi. Serioznost a slušnost by měla na obou stranách a obě strany (zaměstnanci i zaměstnavatelé) by měly dodržovat pravidla hry = platné zákony.
Milane, pokud jste někdy hrál třeba Člověče nezlob se, tak by vám nejspíš vadilo, pokud by vám soupeř začal tvrdit, že může nasadit figurku, i když mu padla pětka a ne šestka, protože se mu to tak zrovna hodí. Nebo kdyby tvrdil, že když mu padla dvojka, že s ní může jít nejen dopředu, ale i dozadu, kde o dvě políčka dál stojíte vy se svou figurkou - a on vám ji vyhodí.
Když jste se nechal zaměstnat, tak jste přistoupil na pravidla "hry" daná pracovní smlouvou, zákoníkem práce atd. Nemůžete ta pravidla svévolně měnit v průběhu hry jen proto, že by se vám to hodilo.
Nevím, proč vám zaměstnavatel nepřidal, třeba opravdu nemá peníze. Pokud jste ve svém stávajícím zaměstnání natolik užitečný, že byste si (dle vašeho mínění) zasloužil přidat peníze, pak jistě pochopíte, že zaměstnavatel si musí za tak cenného pracovníka jako vy najít odpovídající a kvalitní náhradu, a to nenajde ze dne na den. A naopak - pokud jste byl v práci zbytečný, že můžete kdykoliv odejít a jste snadno nahraditelný, tak buďte rád, že vás váš chlebodárce doposud živil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2008 17:10
Dobrý den,
chci se zeptat, dostal jsem lepší nabídku a tudíž jsem šel za svým stávajícím zam-telem, ale ten mě na dohodu nechce pustit. Existují nějaké kličky, nějaká možnost, jak toto obejít, abych nemusel čekat 2 měsíce? (nový zam-tel by mě u sebe viděl také nejradši hned).
Díky moc