Re: Loňská faktura
jedině do nedaňových nákladů... a pokud uplatní DPH letos, tak při kontrole z FÚ nebude daň doměřena, ale vyměří se úroky z prodlení, jelikož jste měli uplatnit v 12/07 a činíte tak až letos
Re: Loňská faktura
Ano, DPH se může uplatnit 3 roky zpětně. Jen se různí názory v tom, kdy lze upatnit, zda v řádném přiznání letos, či v dodatečném za 2007. Ti konzervativní se drží striktně §73/2 a podají dodatečné, ti řekněme odvážnější využijí §104 a Zápisu z jednání KOV a MF a uplatní odpočet v řádném přiznání letos. Diskuse na toto téma vyvolá vždy řadu vášní a výsledek je řekněme 50 :50.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 9. 2008 12:42
Dnes mi přišel opis k loňské faktuře - datum vystavení 30.11.2007, do dneška jsme o ní nevěděli. Když jsem jim volala jak je možné, že na to nepřišli při inventarizaci pohledávek, řekli mi, že ji nedělali, protože měli nemocnou účetní. Poraďte mi prosím co s tím mám nyní dělat a jakým způsobem ji mám zaúčtovat. Jedná se o částku 4700,--Kč (vč. DPH). Na rok 2007 jsme již měli místní šetření od FÚ. Díky za radu.