Re: zápočťák
Po těch dlouhých diskuzích se přiznám, že už sama nevím. Asi to není v zákoně domyšlené. Ale dosud jsem toho názoru, že originál patří zaměstnavateli, protože v něm mohou být uvedené rozhodující údaje, podle kterých se musí zaměstnavatel řídit (nařízené exekuce, které musí zaměstnanci srážet).
Ne. Píšu to tu už poněkolikáté. Potvrzení o zaměstnání vydává zaměstnavatel v den skončení prac. poměru. Druhým potvrzením je potvrzení o promaroděných dnech a to potvrzuje u MO sociálka. Do potvrzení o zaměstnání se promaroděné dny nepotvrzují a sociálce po potvrzení o zaměstnání (které vystavuje zaměstnavatel) nic není.
ale problém je v tom, že nemocenské se na ZL nepíší /píší se na samostatnou přílohu/
Potvrzení o zaměstnání (ZL) se musí předat zam-ci v den ukonč. PP , ostatní může dostat déle (např. když je někdo nemocný i v ochr. lhůtě, tak doklad o promaroděných dnech dostává až při ukončení PN), ale ZL dostává v den ukončení PP
Teď se zeptám možná hloupě, k čemu vlastně tedy ZL slouží? Pokud ND se píší na samostatnou přílohu, dovolená mě nezajímá a započtené roky si zaměstnanec již dnes sleduje na kopii ELDP? Ohledně daní mám vlastně potvrzení o příjmech nebo potvrzení z ÚP. Když nikde nepracuje a není v evidenci, stačí mi jeho prohlášení.
To je proto, že v den skončení jste nemohla mít potvrzený výdělek, promaroděné doby atd. a přitom jste podle zákona v den skončení měla předat zápočtový list. Nový zaměstnavatel tak neměl v ruce nic, teď má potvrzeno, že pracovník předchozí zaměstnání ukončil, exekuce atd.
ZP § 313 říká, že na ZL má být? Je to tak i v praxi? Děkuji
a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,
b) druh konaných prací,
c) dosaženou kvalifikaci,
d) zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelem skončen z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem,
pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 9. 2008 15:37
kam všude se posílá zápočťák?
děkuji