Hlavní navigace

Hostinská činnost( bez kuchyně)-účtování

  • (neregistrovaný)

    2. 9. 2008 12:57

    Prosím kam mám účtovat tržby u firmy, která provozuje hostinskou činnost.Pouze rozlévá pivo,víno,k tomu tyčimky,arašídy apod.
    V podvojném účetnictví mám účovat na 602-tržby z prodej služeb
    nebo 601 - tržby za vlastní výrobky ?
    Víno a pivo rozlévá z velkých sudů a tyčinky a brambůrky vybalije a dává na stůl zákazníkům.
    Děkuji Hana

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 9. 2008 13:00

      brambor (neregistrovaný)

      Re: Hostinská činnost( bez kuchyně)-účto
      Tyčinky a brambůrky vyblije nebo vybaluje? :-)))

    • 2. 9. 2008 13:30

      Hana (neregistrovaný)

      Re: Hostinská činnost( bez kuchyně)-účto
      Tyčinky a brambůrky vybaluje a dává na stůl .

    • 2. 9. 2008 14:33

      Katka (neregistrovaný)

      Re: Hostinská činnost( bez kuchyně)-účto
      veškeré pivo,víno, limo, ale i tyčinky byste měla účtovat na 604 - prodané zboží - protože předpokládám, že při vstupu je účetujete na 504. Na 60 byste účtovala, pokud by firma pivo,vino,limo sama vyráběla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).