Re: majetek a dph
nedopsala jsem:
"základy účetnictví a jestli v tomhletom nemáte jistotu, tak nechápu, jak můžete dělat účetní"
Toť můj názor.
jen jsem dala svůj názor, protože pokud by to byl někdo po škole, tak sama by hned účetnictví přece neměla dělat, ale měla by mít odpovědnou osobu nad sebou, která by dohlížela nad její prací (stačí jedna chybička a za pár let se doplácí pokuty, penále). Účetnictví není jednoduché a já jsem se právě setkala se spoustou "účetních", které neměli žádnou praxi, pak se do všeho vrhly v duchu "vše je jednoduché", neměly pud "sebezáchovy" a když se po nějakém čase přebírala účetnictví, tak mi z toho bylo zle....
zrovna včera jsem přišla o jednoho klienta, se kterým jsem se domlouvala na předání účetnictví + soupis, co musí odbržet od bývalé účetní, asi tak 3 měsíce a až měl ode mě dopodrobna vše napsané, tak si našel slečnu s rekvl. kurzem, která mu to bude dělat zadarmo... z čehož jsem vydedukovala, že se slečna potřebuje na někom zaučit a mě štve jen to, že "takového účetní". A to se potom špatně podniká na malém městečku, když si např. z 10-ti účetních 3 nevezmou peníze.....
Paní Lindo, tady v tomhle tom s Vámi plně souhlasím. Také dělám účetnictví na živnost a potýkám se s podobnými problémy, jen jsem chtěla říct, že "nějak" se začít musí. Mám dceru, která také začíná pracovat a škola jim moc té praxe nedá. Začíná se jim těžko a pokud nemají někoho, kdo by jim poradil, jsou tady alespoň tyto stránky. Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2008 10:29
prosím vás když zapisuji např. mobilní telefon do majetku tak tam dám cenu bez DPH že