Přeprava u vývozu a DPh

• (neregistrovaný)

4. 9. 2008 13:11

Prosím o radu : na došlé faktuře za přepravu zboží k zákazníkovi ČR-Nevada(USA) je uvedeno "osvobozeno od DPH dle § 69 ", mám povinnost dodanit, nebo ne ? Přepravce má na fa uvedena DIČ: CZK, EUR, USD.
    Děkuji za každý názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2008 13:22

anonym (neregistrovaný)

Re: přeprava u vývozu a DPh
      Vy jste vývozci zboží a vám byla fakturována doprava tohoto zboží? Pokud ano, pak nic dodaňovat nebudete. Předpokládám, že cena dopravy byla zahrnuta i do VFA (odběrateli).

• 4. 9. 2008 13:41

marta (neregistrovaný)

ano, my jsme vývozci...děkuji za odpověď. Můžete mi prosím ještě poradit jak mám postupovat s dodaněním při dovozu ? Asi to dělám špatně: 1. došlou fakturu za zboží zaúčtuju kurzem ČNB dnem přijetí
      2.dodaním kurzem celnice-ale jen částku z faktury, clo se mi tedy nepromítá nikam, a to je asi chyba, že ? zároveň nárokuji odpočet.
      3. fakturu za přepravu přepočítám kurzem vystavení a dodaním a nárokuji zároveň
      Je vůbec správně dodaňovat fa za zboží zvlášť a za dopravu zvlášť ?, nebo bych si měla dát všechny faktury- za zboží, přepravu atd. dohromady a pak jedním inter. dokladem dodanit a nárokovat ?
      účtuji v Pohodě a vždy se mi dodaní jen částka uvedená na faktuře, nevím, jak tam dostat i clo...
      mockrát děkuji, opravdu si už nevím rady..

• 4. 9. 2008 13:49

anonym (neregistrovaný)

Při stanovení základu daně u dovozu se řídíte § 38 ZDPH.
      Do ZD tedy zahrnete
      cenu zboží , clo, spotřební daň, dopravu, služby celního deklaranta, skladobvání, pojištění zboží a další vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku.
      Cizí měnu pro účely stanovení základu DPH přepočtete kurzem celnice (z JSD).
      Daňovým dokladem je u dovozu JSD.

• 4. 9. 2008 13:53

marta (neregistrovaný)

děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).