Re: přeprava u vývozu a DPh
ano, my jsme vývozci...děkuji za odpověď. Můžete mi prosím ještě poradit jak mám postupovat s dodaněním při dovozu ? Asi to dělám špatně: 1. došlou fakturu za zboží zaúčtuju kurzem ČNB dnem přijetí
2.dodaním kurzem celnice-ale jen částku z faktury, clo se mi tedy nepromítá nikam, a to je asi chyba, že ? zároveň nárokuji odpočet.
3. fakturu za přepravu přepočítám kurzem vystavení a dodaním a nárokuji zároveň
Je vůbec správně dodaňovat fa za zboží zvlášť a za dopravu zvlášť ?, nebo bych si měla dát všechny faktury- za zboží, přepravu atd. dohromady a pak jedním inter. dokladem dodanit a nárokovat ?
účtuji v Pohodě a vždy se mi dodaní jen částka uvedená na faktuře, nevím, jak tam dostat i clo...
mockrát děkuji, opravdu si už nevím rady..
Re: přeprava u vývozu a DPh
Při stanovení základu daně u dovozu se řídíte § 38 ZDPH.
Do ZD tedy zahrnete
cenu zboží , clo, spotřební daň, dopravu, služby celního deklaranta, skladobvání, pojištění zboží a další vedlejší výdaje vzniklé do prvního místa určení v tuzemsku.
Cizí měnu pro účely stanovení základu DPH přepočtete kurzem celnice (z JSD).
Daňovým dokladem je u dovozu JSD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2008 13:11
Prosím o radu : na došlé faktuře za přepravu zboží k zákazníkovi ČR-Nevada(USA) je uvedeno "osvobozeno od DPH dle § 69 ", mám povinnost dodanit, nebo ne ? Přepravce má na fa uvedena DIČ: CZK, EUR, USD.
Děkuji za každý názor