Re: Sleva na popl. za celý rok nebo jen
Ovšem daňový bonus se týká pouze uplatňování zvýhodnění na dítě. Píšu to proto, že někdy si lidé myslí, že se to týká i ostatních slev.
Re: Sleva na popl. za celý rok nebo jen
pokud stále pracujete jen na DoPP, nejste vedena v kategorii, za kterou je plátcem ZP stát, tak, doufám, si platíte každý měsíc na ZP 1080 Kč (abyste se za nějaký čas nedivila, až Vám přijde ze zdravotní pojištění exekuce, že dlužíte za zdravotní pojištění)
daňový bonus se vztahuje jen na dítě (ale musíte splnit ještě další podmínku - musíte mít za rok alespoň 6nás. minimální mzdy)
sleva na poplatníka je celoroční (nekrátí se)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2008 20:34
Dobrý den,
prosím o radu, byla jsem zaměstnána zhruba od června na DPP,
každý měsíc u jiného zaměstnavatele, nikde jsem nepodepsala prohlášení,stále pracuji na DPP dosud, nejsem studentka, ani starobní nebo invalidní důchodkyně, ani na úřadu práce. Leden a únor jsem byla nemocná, duben květen nepracovala ( ale nebyla jsem nikde hlášena).
Mohu si pak uplatnit slevu na poplatníka 2070 v daňovém přiznání za celý rok ( v celé částce 24840) , nebo pouze v době od června a následující.
Platí ještě hranice 48000 pro získání daňového bonusu, nebo je to už zase jinak?
Moc děkuji.