Re: Jak vyřadit fakturu???? Prosím pomoc
>>Mám v daňové evidenci (jsme plátci DPH) vystavenou
>>fakturu z roku 2006. Doposud nám ji zákazník
>>nezaplatil a
>>už nezaplatí, jelikož firma již neexistuje, jak se
>>mám
>>této faktury zbavit, aby mě stále nevysela v
>>dlužníkách??? Stornovat, vystavit dobropis nelze,
>>protože mi ho
>>nikdo nepotvrdí, nebo jen zlikvidovat fakturu bez
>>vyzby na účetnictví???? Prosím, co mám dělat??
>>Děkuji.
>>Zdeňka
>
>Dobrý den,
>jen tak zrušit nejde.Vy k ní musíte vytvořit opravnou
>položku dle Zákona 593/1992 par.8a, tak na to mrkněte
Nemohl by mi to někdo říci více polopatě???? Jak na to???
Co si představujete pod pojmem přidaníte? vždyť DE je o příjmech a výdajích a to tu nebude. V DE si pouze vedete evidenci kolik vám kdo dlužíte. Já si to v jednom přiznání uvedla, ve druhém po nezaplacení a po stejné situaci co vy - od soudu jsem měla papír, že firma nemá z čeho platit, je zrušená a nazdar - jsem jí už neuvedla a na FÚ jsem napsala, proč to tam nemám a stačilo to.
Co znamená "firma již neexistuje"? Jde o FO nebo PO? Pokud se napasujete na některé ustanovení § 24/2/y ZDP, šlo by tuto pohledávku s odkazem na konkrétní ustanovení (důvod) bez daňových dopadů odepsat z evidence. V ostatních případech při vyřazení pohledávky z evidence vždy hrozí až 100% dodanění (i když peníze neuvidíte).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2008 10:33
Mám v daňové evidenci (jsme plátci DPH) vystavenou fakturu z roku 2006. Doposud nám ji zákazník nezaplatil a už nezaplatí, jelikož firma již neexistuje, jak se mám této faktury zbavit, aby mě stále nevysela v dlužníkách??? Stornovat, vystavit dobropis nelze, protože mi ho nikdo nepotvrdí, nebo jen zlikvidovat fakturu bez vyzby na účetnictví???? Prosím, co mám dělat?? Děkuji. Zdeňka