Re: Mateřská
pokud jste měsíc v novém prac. poměru, potom se bude počítat od nástupu do tohoto nového prac. poměru do měsíce před nástupem na PPM
pokud jste ale v jednom zaměstnání delší dobu, ale jen jste změnila prac. úvazek, bude rozhodné období z posledních 12 kal. měsíců před nástupem na PPM, pokud prac. poměr netrval alespoň 12 kal. měsíců, tak ode dne nástupu do měsíce před nástupem na PPM
Re: Mateřská
Obávám se, že kolegyně přehlédla, že už nejste zaměstnaná. Pokud seženete zaměstnání, bude platit to, co píše.
Možná se na vás bude vztahovat ochranná lhůta z minulého zaměstnání, jestliže jste končila už jako těhotná. Zkuste pročíst diskuze na toto téma.
Např.:
http://business.center.cz/business/diskuze/search.aspx?text=ochrann%C3%A1+lh%C5%AFta+t%C4%9Bhotn%C3%A1&x=51&y=8
Nebudete-li mít nárok na PPM, můžete požádat o rodičovský příspěvek od narození dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 9. 2008 9:03
Jsem na úřadě práce měsíc a zjistila jsem že jsem v 2 měsíci těhotenství chci se zeptat z čeho se mi bude počítat mateřská před tím jsem pracovala jen na zkrác.úvazek