Mateřská

• (neregistrovaný)

8. 9. 2008 9:03

Jsem na úřadě práce měsíc a zjistila jsem že jsem v 2 měsíci těhotenství chci se zeptat z čeho se mi bude počítat mateřská před tím jsem pracovala jen na zkrác.úvazek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2008 10:31

xy5 (neregistrovaný)

Re: Mateřská
      pokud jste měsíc v novém prac. poměru, potom se bude počítat od nástupu do tohoto nového prac. poměru do měsíce před nástupem na PPM
      pokud jste ale v jednom zaměstnání delší dobu, ale jen jste změnila prac. úvazek, bude rozhodné období z posledních 12 kal. měsíců před nástupem na PPM, pokud prac. poměr netrval alespoň 12 kal. měsíců, tak ode dne nástupu do měsíce před nástupem na PPM

• 8. 9. 2008 11:48

Líba (neregistrovaný)

Obávám se, že kolegyně přehlédla, že už nejste zaměstnaná. Pokud seženete zaměstnání, bude platit to, co píše.

Možná se na vás bude vztahovat ochranná lhůta z minulého zaměstnání, jestliže jste končila už jako těhotná. Zkuste pročíst diskuze na toto téma.

Např.:
      http://business.center.cz/business/diskuze/search.aspx?text=ochrann%C3%A1+lh%C5%AFta+t%C4%9Bhotn%C3%A1&x=51&y=8

Nebudete-li mít nárok na PPM, můžete požádat o rodičovský příspěvek od narození dítěte.

• 8. 9. 2008 11:50

xy5 (neregistrovaný)

děkuji za opravu, opravdu jsem přehlédla, že je na ÚP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).