Re: Krácení dovolené 2
Dovolená se Vám bude krátit, pokud se zjistí, že jste v celém roce 2008 promarodila 100 a více směn (včetně svátků, které byly v pracovních dnech). Pokud jste od 1.1. do 17.4. nepromarodila nic a neměla jste ani neplacené volno nebo OČR a začala jste marodit až 18.4. do 28.9., bude Vám nárok na letošní dovolenou krácen o 1/12 (nemocí jste zameškala 116 dní). Abyste nepromarodila ani 100 směn, musela by být Vaše neschopnost ukončena 4. 9.
Ale to je zbytečné, když si to spočítáte, tak sice přijdete o 1/12, ale zbytek dovolené si můžete vybrat ihned po skončení mateřské dovolené (ještě před nástupem na rodičovskou dovolenou) v roce 2009 a ještě Vám vznikne nárok na dovolenou za rok 2009, kterou si také budete moci vybrat.
Re: Krácení dovolené 2
proč nepokračujete v původním dotazu? Takto je to nepřehledné - nakonec už tento dotaz máte dnes zodpovězený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 9. 2008 13:04
Dobrý den. za letošní rok 2008 mi zbývá 18dnů ŘD. V dubnu (18.4.2008) jsem nastoupila na PN - rizikové těhotenství. Na mateřskou dovolenou nastupuji teď 29.9.2008 (6týdnů před termínem porodu). Chci se zeptat, jak je to s mojí dovolenou. Bude se mi nějak krátit, nebo ne? Pokud ano, z jakého důvodu? Musím si ji vybrat, nebo záleží na domluvě se zaměstnavatelem, zda mi ji neproplatí? Nedalo by se zkombinovat, že bych (abych nepřekročila 100dnů PN a tudíž se mi pak nekrátila) 100dnem ukončila PN, pak vybrala pár dní dovolené a nastoupila na mateřskou dovolenou?(8týdnů před termínem porodu) Abych nepřišla zbytečně o nějaké dny dovolené..je to možné? jaké by pro mě bylo nejlepší řešení?Děkuji mockráte za dopovědi