Hlavní navigace

Krácení dovolené 2

• (neregistrovaný)

9. 9. 2008 13:04

Dobrý den. za letošní rok 2008 mi zbývá 18dnů ŘD. V dubnu (18.4.2008) jsem nastoupila na PN - rizikové těhotenství. Na mateřskou dovolenou nastupuji teď 29.9.2008 (6týdnů před termínem porodu). Chci se zeptat, jak je to s mojí dovolenou. Bude se mi nějak krátit, nebo ne? Pokud ano, z jakého důvodu? Musím si ji vybrat, nebo záleží na domluvě se zaměstnavatelem, zda mi ji neproplatí? Nedalo by se zkombinovat, že bych (abych nepřekročila 100dnů PN a tudíž se mi pak nekrátila) 100dnem ukončila PN, pak vybrala pár dní dovolené a nastoupila na mateřskou dovolenou?(8týdnů před termínem porodu) Abych nepřišla zbytečně o nějaké dny dovolené..je to možné? jaké by pro mě bylo nejlepší řešení?Děkuji mockráte za dopovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2008 13:22

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Krácení dovolené 2
      Dovolená se Vám bude krátit, pokud se zjistí, že jste v celém roce 2008 promarodila 100 a více směn (včetně svátků, které byly v pracovních dnech). Pokud jste od 1.1. do 17.4. nepromarodila nic a neměla jste ani neplacené volno nebo OČR a začala jste marodit až 18.4. do 28.9., bude Vám nárok na letošní dovolenou krácen o 1/12 (nemocí jste zameškala 116 dní). Abyste nepromarodila ani 100 směn, musela by být Vaše neschopnost ukončena 4. 9.
      Ale to je zbytečné, když si to spočítáte, tak sice přijdete o 1/12, ale zbytek dovolené si můžete vybrat ihned po skončení mateřské dovolené (ještě před nástupem na rodičovskou dovolenou) v roce 2009 a ještě Vám vznikne nárok na dovolenou za rok 2009, kterou si také budete moci vybrat.

• 9. 9. 2008 13:35

bb (neregistrovaný)

A jak jste přišla na to, že vám zbývá letos 18 dní ? Letos promarodíte víc jak 100 dní, takže letošní nárok na dovolenou se vám bude krátit - od 18.4 do 29.9. je víc jak 100 dní.

• 9. 9. 2008 13:40

xy5 (neregistrovaný)

proč nepokračujete v původním dotazu? Takto je to nepřehledné - nakonec už tento dotaz máte dnes zodpovězený.

• 9. 9. 2008 15:03

Gabča (neregistrovaný)

Těch 18 dní mám na výplatní pásce ...to chápu, že se mi bude dovolená krátit, proto jsem si psala do téhle diskuze...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).