Re: prodej s.r.o. zdanění ???
1) příjem je Váš - zdaníte ho a přiznáte ve Vašem daň. přiznání
přijmout v hotovosti byste neměla tolik peněz, alespoň ne naráz, limit pro platby v hotovosti je 15000€
2)změna společníka/jednatele neovlivní účetnictví s.r.o., nová zodpovědná osoba (příp. stará, v případě zaměstnance, který se nemění) normálně podá daň. přiznání s.r.o. v řádném termínu
Děkuji, ohledně způsobu zdanění příjmumám tedy jasno, také jsem sedomívala, že to tak bude, ale ještě jednou prosím o upřesnění holedně daňového přiznání:
Předám tedy uzávěeku za r.2007 (aby měli na co navázat) a doklady z r.2008 a nový jednatel si již DP za celý rok 2008 podá sám bez ohledu na den změny jednatele?
Ještě jednou díky
Přesně tak. Doporučuju nechat si podepsat, které doklady předáváte.
Velmi děkuji za užitečné rady Iljovi a jitce :-)
Zbytek nechávám bez komentáře - na omezení plateb v hotovosti jsem se neptala, takže zbytečná námaha.....
Ještě dorbnost....mám předat i účetnictví za 5let zpět (složky), kdyby s.r.o. měla kontrolu, nebo bych na kontrolu musela za období, kdy jsem byla jednatel já?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 9. 2008 13:44
Prosím o radu zkušenější, prodávám společnost s r.o. chci za ni 500000,- jak tento příjem mám zdanit, prodej se uskutečnil v červnu,dám tedy do příjmu společnosti nebo je to můj osobní příjem, přijala jsem platbu v hotovosti a do pokladny ani na BÚ jsem je již nevložila, protože společnost již není moje?
Mimo to mám ještě podat daňové přiznání za část zdaňovacího období tedy do června, nebo mohu předat doklady novému jednateli a ten podá DP za celý rok?
Jsem zmatená děkuji všem za radu.... :-)