Hlavní navigace

Exekuce+nemocenská - změna?

• (neregistrovaný)

10. 9. 2008 9:58

Máme zaměstnance s exekucí-výživné. Když měl nemocenskou část měsíce vždycky jsme se s paní na OSSZ dohodly, která srazí a která pošle potvrzení výdělku/nemocenské. Ale včera mi paní na OSSZ řekla, že mají nové předpisy, a že pokud jim to nevyjde z nemocenské samostatně (bez ohledu na výši vyplacené mzdy) oni nic nesčítají a nesrážejí. Potvrzení mi klidně pošle, neví jestli je změna i pro zaměstnavatele. Tak teď nevím? Nastala nějaká změna, už se neslučuje mzda+nemocenská pro výpočet nezabavitelných částek? Nebo to je jenom nějaká vychytávka OSSZ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2008 11:59

Jarka M (neregistrovaný)

Re: exekuce+nemocenská - změna?
      Pro velké organizace rozhodně sčítám příjem +ND. Je to nějaké divné. Učiňte rychle písemný dotaz na ČSSZ pokuste se s nimi spojit i meilem. Nebo telef. na PSSZ Trojská , Praha 8 tel. 221 924 613 až 15 (již dlouho jsem toto č. nepoužila, snad není změna).

• 10. 9. 2008 13:43

Šárka L. (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. Tak jsem znova volala na naši OSSZ, vedoucí tam sice nebyla, ale potvrdili mi, že to má srazit zaměstnavatel. Ten tedy nadále slučuje. Jen to od teď nedělají oni.

• 10. 9. 2008 14:13

jarka M (neregistrovaný)

Takže pracovník např. 10.8. onemocní 3.9. přinese lístek na peníze ja doručím 4.9. OSSZ, ta spočítá okolo 20.9. nemoc a papír o výši vyplacené nemocenské mi příjde poštou 25.9. , ale já už 9.9. musím mzdy odevzdat, aby lidi 11.9. brali výplatu. Pracovník je vážně nemocen a bude marodit ještě dalších pár měsíců.
      Z čeho já nešťastná budu srážet? :))
      Vidím, že někdo opět přemýšlel hlavičkou otitulovanou. Protože prostý a normální člověk by to nevymyslel.

• 10. 9. 2008 14:19

Šárka L. (neregistrovaný)

Oni posílají nemocenskou pozdě, ale uzávěrky a spočítané to musí mít k 7. resp. teď to měli 8., protože 7 byla neděle (tada alespoň naše OSSZ). Takže 8. mi paní telefonicky sdělila výši nemocenské. Ale je fakt, že papír v ruce ještě nemám.

• 10. 9. 2008 16:25

xy5 (neregistrovaný)

---------------------------------
      to by mě zajímalo, jestli někoho z těch, kdo schvaloval nemocenské od příštího roku, vůbec napadlo, jak se budou srážet exekuce a výživné - do těď bylo na OSSZ případů pravděpodobně málo, příští rok, až se nahrnou velké organizace, tak to jsem zvědavá, kdo to bude počítat a hlavně jak se budou předávat informace (tam i zpět) a kdo vlastně bude tyto platby provádět (jen ty poplatky z účtu...)
      dle Vašich reakcí mají problémy s tímto počtem,až se jim navalí další případy, kdo to bude dělat?
      mně to připadá, že něco schválí, ale už nikdo nepřemýšlí jaký to bude mít dopad na další věci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).