Re: leasing 36 měsíců ???
Tak jak to popisujete, se domnívám, že Vás opravdu - tahala baba za fusekli. Pokud je skutečně doba pronájmu sjednána na 36 měsíců - tak nesplňujete podmínku uvedené v § 24 odst. 4 zák. o daních z příjmů, protože doba finančního pronájmu s následnou koupí musí být minimálně jako doba odpisování (ve Vámi popisovaném případě 5 let).
Hezký den přeje
bubu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2008 16:28
Uzavřeli jsme leasingovou smlouvu na auto N1 (s odpočtem DPH) na 36 měsíců, přičemž mi pracovnice leasingovky tvrdila, že půjde o daňově uznatelný náklad, pokud budu do nákladů dávat měsíčně pouze jednu šedesátinu splátky a zbytek časově rozlišovat a do nákladů dávat až ve čtvrtém a pátem roce.
Nyní jsem dostala smlouvu a splátkový kalendář. Ve smlouvě je napsáno že jde o finanční pronájem s následnou koupí najatého hmotného majetku - takže tady asi o operativní leasing jít nemůže. No a šok mám ze splátkového kalendáře, kde je výslovně: Příjemce bere na vědomí, že tato leasingová smlouva nesplňuje podmínky daňové uznatelnosti nákladů dle praragrafu 24 odst 4 zákona 586/1992Sb o daních z přjmů ve znění pozdějších předpisů. Jak to tedy je??? Tahala nás baba za fusekli?
POMOC!!!!!