Re: Hodinová mzda a dovolená
Za měsíc srpen bude mít mzdu za práci t.j. sazba za hodinu x počet odpracovaných hodin + náhradu mzdy za čerpanou dovolenou t.j. sazba za hodinu náhrady x 8 hod/denně x počet dní dovolené.
Píšete, že mzda za práci dělá 25.000,- to znamená že má hodinovou mzdu za práci 240,38 Kč?
Re: Hodinová mzda a dovolená
ještě jsem se vrátila k vašemu včerejšímu dotazu a tam uvádíte jiné částky,a hlavně mi tedy není jasné, zda má hodinovou nebo měsíční mzdu, potom by výpočet u měsíční mzdy byl jiný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2008 7:45
Dobrý den,
omlouvám se, včera večer jsem napsala špatně hodiny, srpen měl 21 dnů, zaměstnanec odpracoval 13 dnů a 8 dnů měl dovolenou.
Průměr na hodinu za dovolenou má 140.
Hodinově odpracoval dle sazeb 25 000,00.
Jen teď nevím, zda k hrubému základu mám přičíst náhradu za dovolenou, tak jak mi to bylo řečeno nebo k tomu přistupovat jako k měsíční mzdě, tzn., že vypočítám základní mzdu (25 000,00/21*13) a přičtu náhradu za dovolenou.
Děkuji.