Re: nárok návštěvy lékaře-zaměstnance-4h
Tato doba žádným zákoem dána není. Váš názor je shodný s vNař.vlády 260/2006, který tuto problematiku k ZP upravuje.
Zaměstnavatel si chtěl zřejmě sjednotit a trochu zjednodušit situaci při posuzování placení náhrad, skutečně je nutné posuzovat individuelně. Spadá do kompetence přímého nadřízeného pracovníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 9. 2008 11:41
Dobrý den, ráda bych se zeptala na dobu strávenou lékařským vyšetřením... Našla jsem, že na vyšetření u lékaře je stanovena doba nezbytně nutná ať už se jedná o návštěvu lékaře v místě bydliště, ale i mimo místo bydliště. Zaměstnavatel nám neustále předkládá, že máme nárok pouze na 4 hodiny u lékaře, což ne vždy se dá stihnout! Obzvláště pak u lékařů mimo místo bydliště. Kde sebrali ty 4 hodiny? Prošla jsem spoustu paragrafů a práv a povinností zaměstnance, ale našla jsem pouze "dobu nezbytně nutnou" která není vyloženě stanovena, ale bývá omezena - max. jeden den. Můžete mi prosím někdo napsat, jestli omezení 4 hodiny si náš zaměstnavatel pouze "vymyslel", anebo je tato doba skutečně dána nějakým zákonem, paragrafem, dodatkem, přílohou apod. A pokud ano, můžete mě prosím odkázat na číslo tohoto par., zákona apod. Předem děkuji za všechny vaše reakce.