Re: OT-Outlook Express
Ano, lze. Nabídka Soubor - Identity - Správa identit - Vlastnosti - Požadovat heslo...
Ale pozor, kdo se vyzná v počítačích, dostane se do Vaší pošty bez problémů i tak. Jednak si tyto soubory lze najít na harddisku a podívat se na ně odjinud (takže váš outlook ani neotevře). Dále předpokládám, že vám emaily chodí asi přes firemní server, kde lze samozřejmě monitorovat veškerou poštu příchozí i odchozí, stejně jako to, na jakých www stránkách brouzdají zaměstnanci v pracovní době. Ostatně na úrovni připojení či poskytovatele internetu lze data monitorovat celkem snadno, technicky to není problém, je to spíš o etice a morálce.
S počítačovými dotazy se můžete obracet přímo na počítačovou poradnu, třeba na http://pc.poradna.net
>>Dobrý den,
>>mám prosbičku, dá se nějakým způsobem zaheslovat
>>přístup do Outlooku ??
>>Mám totiž problém, že nemůžu změnit přístupové heslo
>>do PC, je to složité přes externí firmu a
>>nepotřebuji,
>>aby mi někdo z kolegů hleděl do Doručené pošty, což
>>se
>>děje.
>>Děkuji.
>>
>
>Ano, lze. Nabídka Soubor - Identity - Správa identit -
>Vlastnosti - Požadovat heslo...
>Ale pozor, kdo se vyzná v počítačích, dostane se do
>Vaší pošty bez problémů i tak. Jednak si tyto soubory
>lze najít na harddisku a podívat se na ně odjinud (takže
>váš outlook ani neotevře). Dále předpokládám, že vám
>emaily chodí asi přes firemní server, kde lze
>samozřejmě monitorovat veškerou poštu příchozí i odchozí,
>stejně jako to, na jakých www stránkách brouzdají
>zaměstnanci v pracovní době. Ostatně na úrovni připojení či
>poskytovatele internetu lze data monitorovat celkem
>snadno, technicky to není problém, je to spíš o etice a
>morálce.
>
>S počítačovými dotazy se můžete obracet přímo na
>počítačovou poradnu, třeba na http://pc.poradna.net
>
>Děkuji moc, pošta chodí přes firemní servery, ale šlo mi o zabezpečení pouze v kanceláři.
>
Pokud se vaši kolegové příliš nevyznají v PC, pak toto jednoduché zaheslování pomůže. Ale může nastat ještě jiný problém: co když budete mít úraz, autonehodu, náhle onemocníte nebo budete mít dovolenou? Někdo přece musí mít přístup k vaší poště, aby za vás mohl vyřídit nutné pracovní záležitosti. PC v práci patří firmě a váš pracovní čas také. Výsledky vaší práce patří firmě a vaše firemní pošta též. A soukromá pošta nemá co dělat na firemním pc. Pokud tedy bude znát vaše heslo administrátor (správce firemní pc sítě), tak je to OK. V opačném případě můžete mít problémy. Tak to ještě uvažte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 9. 2008 9:23
Dobrý den,
mám prosbičku, dá se nějakým způsobem zaheslovat přístup do Outlooku ??
Mám totiž problém, že nemůžu změnit přístupové heslo do PC, je to složité přes externí firmu a nepotřebuji, aby mi někdo z kolegů hleděl do Doručené pošty, což se děje.
Děkuji.