Hlavní navigace

Výpis z osobního účtu od FÚ

  • (neregistrovaný)

    16. 9. 2008 11:05

    Podávali jsme si žádost na FÚ na "Potvrzení o stavu osobního účtu" a z důvodu potřeby sesouhlasení dlužné daňové povinnosti a dlužných penálí k DPH jsme žádali i o výpis obratových vět (na radu referentky).
    "Potvrzení o stavu ...." dorazilo celkem záhy, avšak na výpis jsem čekala déle jak měsíc a když se nic nedělo - zavolala jsem na FÚ, kde mi příslušnou referentkou bylo sděleno, že ona nám je vytiskla, ale vedoucí oddělení to z jakéhosi i jí neznámého důvodu stopla zaslat. Poznamenávám, že i dříve jsme o to samé žádali a vždy nám bylo vyhověno naprosto bez problémů.
    Po telefonátu s p. vedoucí, která si neustále vedla svou a točila se na §62 zák. o správě daní a poplatků odst. 7 - a nebyla mi schopna vlastně říci důvod proč nám to nemohlo být předáno - mě utvrdilo v tom, že chyba není v zákonech, ale v lidech.
    Máte prosím někdo podobnou zkušenost a nebo radu? Ráda bych zjistila, zda na to máme či nemáme nárok.
    Děkuji mnohokrát.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 9. 2008 11:08

      ija (neregistrovaný)

      Re: Výpis z osobního účtu od FÚ
      Také jsem s tím narazila. Byla jsem osobně vyřešit nějaké nesrovnalosti a odmítli mi dát výpis položek, mohla jsem si ho prohlédnout nikoliv odnést. Je to ale už tak 3,4 roky, možná, že se situace zlepšila :-)
      Řešení je jednoduché - elektronický přístup na Daňový portál.

    • 16. 9. 2008 14:20

      Petr25 (neregistrovaný)

      Re: Výpis z osobního účtu od FÚ
      Proč prostě na tu vedoucí nepodáte písemnou stížnost řediteli? Nemůže si každý úředník dělat co chce. Nenechte si to líbit.

    • 17. 9. 2008 11:57

      SONIČKA (neregistrovaný)

      Re: Výpis z osobního účtu od FÚ
      Tak to určitě máte pravdu, ale pokud si budu na někoho stěžovat, musím vědět, zda na tento výpis opravdu mám nebo nemám nárok. Nevím proč když dříve problém nebyl, najednou je. Mohu poprosit pokud někdo ví?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).