Zdanění paušálem ano či ne II

• (neregistrovaný)

21. 3. 2011 11:06

Dobrý den, ještě jednou se na Vás obracím a předem děkuji za odpověď na můj první dotaz k uvedenému tématu. Jedná se mi ještě o dovysvětlení dodatečného daňového přiznání za rok 2009. Ve své odpovědi jste napsal, že nejčastější důvody pro podání dodatečného daňového přiznání jsou pohledávky nebo závazky, ale co zásoby? ??? Já nemám zásoby ve formě zboží, ale mám počítač, nábytek a další spotřební zboží, které užívám k podnikání a které jsem pořídil v předchozích letech (vše je do 40tisíc). Připadá mi absurdní, abych zdaňoval zpětně věci, které jsem si již odepsal, ale mám je ještě v majetku firmy, protože je jejich doba užívání dlouhodobější. Tak Vás prosím ještě o odpověď na otázku, zda se musí dodatečným daňovým přiznáním dodaňovat i zásoby ve smyslu zařizovacích předmětů do 40tisíc. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2011 15:50

bez přezdívky

Dobrý den,

hodnotu věcí s pořizovací cenou do 40 000 Kč, které jste uplatnil jako jednorázový výdaj, samozřejmě nedodaňujete. Nejedná se o zásoby. Nejde ani o (odpisovaný) hmotný majetek ve smyslu zákona o daních z příjmů.

S přátelským pozdravem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).