Re: tuzemské stravné nad hranici - s.r.o
To je jisté, že není plátcem DPH (tak otázka ani nezněla), mě se jedná o to, zda se z hodnoty nad 58Kč nemusí odvádět zálohová daň (spolu se mzdou), SP a ZP. Co se týče státních zaměstnanců, tak tam je to vymezeno konkrétně 1. hranice je od 58Kč do 69Kč, ale u zaměstanců v podnikatelské sféře je 1. hranice minimálně 58Kč, ale maximum ne. Proto potřebuji poradit od někoho, kdo už přímo tyto případy někdy řešil.
Re: tuzemské stravné nad hranici - s.r.o
V dotazu opravdu uvádíte, zda musíte odvádět DPH. Ale jinak buďte v klidu, z 69,- nemusí zaměstnanec odvádět nic. Pro daň a odvody platí horní hranice převzatá ze státní sféry.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 9. 2008 9:16
Dobrý den, jsme s.r.o. a vysíláme zaměstnance na služební cesty do tuzemska i do zahraničí. Několikrát jsem si pročítala informace k tuzemskému stravnému a není mi zcela jasné, zda pokud vyplatím zaměstnanci stravné nad hranici 58Kč (my proplácíme 69Kč), zda se rozdíl stává pro zaměstnance zdanitelným příjem a musím z toho odvádět DPH. Pro zaměstnavatele je to daňově uznatelné, ale u zaměstnance si nejsem jistá. Můžete mi prosím někdo poradit?Děkuji.