Re: Nárok na dovolenou v době PPM????
§ 216, odst. 3
§ 217, odst. 5
§ 223, odst. 1
Pravděpodobně se bude krátit 1/12 za 100 zameškaných dnů na RD před nástupem na MD.
Re: Nárok na dovolenou v době PPM????
ty §§§ najdete v Zákoníku práce - ano, mat. dovolená se počítá jako odprac. doba pro nárok na dovolenou
pokud byste nepožádala o čerpání dovolené ihned po mat. dovolené, potom by se postupovalo dle § 218 odst. 3 (čerpala byste ji až po rodič. dovolené)
i MÚ se musí řídit Zákoníkem práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 9. 2008 13:05
Dobrý den,
mám otázku ohledně nároku na čerpání dovolené. V červenci 2006 se mi narodila první dcerka, nastoupila jsem na PPM, po té čerpala zbylou dovolenou +dovolenou, která mi vznikla za dobu čerpání PPM. Poté jsem byla MD. Letos v červnu jsem znovu porodila a nyní tedy opět čerpám PPM. Moje otázka zní, vzniká mi opět nárok na poměrnou část dovolené v době čerpání PPM? Jsem stále v zaměstnaneckém poměru a doba mezi dvěma PPM nebyla delší nez 3 roky. Zaměstnavatelova účetní mi to rezolutně odmítla, tak nevím, zda je to správně. Děkuji Lucie