Hlavní navigace

Prémiové ukazatele

  • (neregistrovaný)

    19. 9. 2008 12:21

    Dobrý den, pokud se mzda zaměstnance skládá ze základní mzdy a prémií - musí být konkrétně vymezeno, co ovlivňuje výši prémií? Nebo záleží jen na rozhodnutí nadřízeného?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2008 10:40

      pája (neregistrovaný)

      Re: prémiové ukazatele
      nemusí být nic vymezeno, stačí napsat zákl. mzdaXY + premie dle kvality práce a dát třeba v rozhau 0 - 1000.-Kč měsíčně. Stačí rozhodnutí nadřízeného, kolik dá.
      Jen pozor na zaručenou mzdu.

    • 21. 9. 2008 10:50

      J (neregistrovaný)

      Re: prémiové ukazatele
      Ano, setkala jsem se s tím mockrát, kdy byla stanovena základní mzda a dále bylo napsáno, že např. může být vyplacen bonus v částce x.Nikde nebylo stanoveno vnitřním předpisem podle čeho se bude stanovovat výše bonusu a v praxi to také tak vypadalo.Kdo ze zaměstnanců dal jakýmkoliv způsobem najevo sebemenší nesouhlas se stanoviskem nadřízeného, popř.si dovoli mít na něco svůj vlastní názor, měl menší bonus popř. žádný.Bohužel.Lidé byli vděční za jakoukoliv práci, tak toho bylo náležitě využíváno.

    • 21. 9. 2008 11:12

      pája (neregistrovaný)

      Re: prémiové ukazatele
      tak to je a chodí. Zam-tel má právo ocenit zaměstnance dle své úvahy a povinnost platit mu zaručenou mzdu.
      Jestli při hodnocení premiemi postupuje spravedlivě nebo ne, to už je věc druhá. Rozumný zam-tel si cení lidí, kteří pro něj vydělávají, dělají dobře a kvalitně a ty by měl ocenovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).