Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

19. 9. 2008 12:37

Krásný den, mám dotázek. Měla jsem tady paní na kontrolu na nemocenských, tudíž ze sociálky. Ty se podívaly na dohody o provedení práce a řekli mi, že pokud máme živnost na šití pracovních oděvů, tak se nesmí psát dohody o provedení na práce jako třeba šití a tak. Není to nějaká hloupost ? Úplně mě vykolejili. A ještě jeden dotázek když máme uklizečku, která chodí každý den uklízet - můžeme ji napsat dohodu na půl roku s tím, že nepřekročí 150hod za rok ? Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2008 12:43

iveta (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Ad.1: do dohody musíte uvést důvod dohody. Na druhou stranu nechápu paní kontrpol. ze soc. Z dohod se ZP A SP neodvádí. Předmět dohody jí nemusí tedy zajímat. Nakonec je to ve vašem zájmu, aby vám zaměstnanec na dohodu pomohl ve výrobním procesu. Nebo si snad budete najímat DPP na cementování a betonování, když předmět vaší činnosti je úplně jiný.
      Ad2:Dohodu ji můžeze napsat na celý rok, musíte ale evidovat ve své odpracované a tedy zaplacené hodiny

• 19. 9. 2008 12:47

Renata (neregistrovaný)

Děkuji moc, mě to taky přišlo na hlavu postavené, že pokud potřebujeme někoho na výpomoc, tak s ním nebudeme uzavírat hned pracovní poměr a všechny ty papíry kolem. Děkuji moc, uklidnila jste mě. Byli to takové dvě moc chytré straší paní, které když došly, tak si rozdělali svačinky a jedli. Díky a krásný den

• 22. 9. 2008 18:52

jaja (neregistrovaný)

Ráda bych se rozdělila taky se zkušeností. Taky jsem mela takovou kontrolu, u me to nazvali jako skryty pracovni pomer a tudíž unik SP a ZP. Vedli jsme ostrou diskuzi, zadna pokuta nebyla, ale byla jsem upozornena, ze priste..... Ted dohody uzaviram jen se studenty.

• 22. 9. 2008 18:59

Jiřka (neregistrovaný)

Tak to bych si nenechala líbit, nebude nám nikdo, ani sociálka, kecat do toho, s kým uzavřeme DOPP a s kým ne. Tento požadavek nemají ničím podložený - Zákoník práce jasně říká, že DOPP lze uzavřít, pokud rozsah vykonávané práce nepřesáhne v kal. roce 150 hodin. Tečka. Pokud mohu vzhledem k hodinám uzavřít s někým DOPP (s kýmkoli) a spolu se na uzavření DOPP dohodneme, tak mi nikdo nemůže určovat, že jsem měla uzavřít pracovní poměr.

• 22. 9. 2008 19:00

Jiřka (neregistrovaný)

Jen dodám, že DOPP máme spousty a s tímto jsem se dosud nesetkala ze strany žádného úřadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).