Re: Dohoda o provedení práce
Ad.1: do dohody musíte uvést důvod dohody. Na druhou stranu nechápu paní kontrpol. ze soc. Z dohod se ZP A SP neodvádí. Předmět dohody jí nemusí tedy zajímat. Nakonec je to ve vašem zájmu, aby vám zaměstnanec na dohodu pomohl ve výrobním procesu. Nebo si snad budete najímat DPP na cementování a betonování, když předmět vaší činnosti je úplně jiný.
Ad2:Dohodu ji můžeze napsat na celý rok, musíte ale evidovat ve své odpracované a tedy zaplacené hodiny
Děkuji moc, mě to taky přišlo na hlavu postavené, že pokud potřebujeme někoho na výpomoc, tak s ním nebudeme uzavírat hned pracovní poměr a všechny ty papíry kolem. Děkuji moc, uklidnila jste mě. Byli to takové dvě moc chytré straší paní, které když došly, tak si rozdělali svačinky a jedli. Díky a krásný den
Ráda bych se rozdělila taky se zkušeností. Taky jsem mela takovou kontrolu, u me to nazvali jako skryty pracovni pomer a tudíž unik SP a ZP. Vedli jsme ostrou diskuzi, zadna pokuta nebyla, ale byla jsem upozornena, ze priste..... Ted dohody uzaviram jen se studenty.
Tak to bych si nenechala líbit, nebude nám nikdo, ani sociálka, kecat do toho, s kým uzavřeme DOPP a s kým ne. Tento požadavek nemají ničím podložený - Zákoník práce jasně říká, že DOPP lze uzavřít, pokud rozsah vykonávané práce nepřesáhne v kal. roce 150 hodin. Tečka. Pokud mohu vzhledem k hodinám uzavřít s někým DOPP (s kýmkoli) a spolu se na uzavření DOPP dohodneme, tak mi nikdo nemůže určovat, že jsem měla uzavřít pracovní poměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2008 12:37
Krásný den, mám dotázek. Měla jsem tady paní na kontrolu na nemocenských, tudíž ze sociálky. Ty se podívaly na dohody o provedení práce a řekli mi, že pokud máme živnost na šití pracovních oděvů, tak se nesmí psát dohody o provedení na práce jako třeba šití a tak. Není to nějaká hloupost ? Úplně mě vykolejili. A ještě jeden dotázek když máme uklizečku, která chodí každý den uklízet - můžeme ji napsat dohodu na půl roku s tím, že nepřekročí 150hod za rok ? Děkuji moc