Hlavní navigace

Dovolená a konec PP

  • (neregistrovaný)

    21. 9. 2008 9:28

    Prosím, jak by se řešila tato situace. Syn má nevyčerpanou dovolenou za loňský rok asi 15 dní, letošní dovolenou má ještě celou. Teď se rozhodl dát k poslednímu září výpověď z PP.Může tedy nastoupit v říjnu dovolenou, ať se souhlasem zaměstnavatele nebo bez něj anebo dostane celou dovolenou proplacenou? Může si zvolit sám? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2008 10:00

      J (neregistrovaný)

      Re: dovolená a konec PP
      Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. Pokud zaměstnavatel nebude s vyčerpáním dovolené souhlasit, bude proplacena v poslední výplatě jak dovolená za loňský rok , tak poměrná část z letošního roku.

    • 22. 9. 2008 7:06

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: dovolená a konec PP
      Dovolenou určuje zam-tel, protože má ale dovolenou z loňského roku, mělo by být postupováno (pokud ji do té doby nevyčerpá) dle § 218 odst. 4. Protože ale syn bude končit PP v letošním roce (a dovolenou by z nějakého důvodu nedočerpal), tak by ji dostal proplacenou v poslední mzdě. Pokud by ale PP nekončil, dovolenou nedostal nařízenou, ani by ji nenastoupil 1.11. (letos 3.11.), a ani se nedohodli, že ji vyčerpá do konce letošního roku, potom by loňská dovolená propadla - bez náhrady (to se týká hlavně těch, kteří mají jen zákonný nárok na dovolenou dle ZP - tedy na 20PD).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).