Re: Dovršení 3 let věku dítěte
a také záleží na tom, jak jste na kontaktním místě nahlásila - zda do 3 nebo 4 let (pokud do 4 let, potom musíte splnit podmínku péče o dítě - max. 4 hod./den dítě v předšk. zař.)
děkuji za upřesnění - nemám až tak nastudováno
vím jen, že si budou moci ženy délku pobírání rodič. př. určit - ale když si určí do 2 let a rodičovskou dovolenou u zam-tele si nahlásí do 3 let, tak stejně bude muset na ZP nějakým způsobem doložit, že se řádně celodenně stará o dítě do 7 let, protože když ho bude dávat na celý den do školky, tak už nebude (dle mého názoru) moci čerpat rodič. dovolenou - no, jsem zvědavá, jak se to v praxi vše bude řešit
To je právě to, co mi nejde do hlavy. Rodičovskou dovolenou (alespoň se domnívám) čerpá žena proto, aby se starala o své dítě. Jenže když si zvolí variantu pobírání rodič. příspěvku do 2 let (samozřejmě musí splňovat parametry dané zákonem) a potom dá dítě na celý den do školky a ona bude doma (nebo bude pracovat jinde), tak bude v zaměstnání, odkud odešla na mat., posléze rodič. dovolenou dál čerpat až do 3 let? Vždyť to nemá logiku - alespoň pro mě ne. Kdyby se starala o dítě, tak to pochopím, ale dát ho na celý den do školky, tak nač potřebuje čerpat rodič. dovolenou a být třeba celé dny sama doma?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 8:05
Syn dovrší 17.11.2008 tří let. Od 1.1.2008 nastupuji na 4 hodiny denně do zaměstnání, ale syna jsem přihlásila do školky již od 18.11.2008 aby si zvykl. Mohu do konce roku než nastoupím do zaměstnání pobírat rodičovský příspěvek když jde syn do školky??
Děkuji za odpověď