Re: Pořízení příjemky - problém s dodava
tak to prodejte bez dokladu za hotové a máte pokoj, když máte tak dobrého dodavatele, který dává více,než účtuje.
Re: Pořízení příjemky - problém s dodava
Tak si na to udělejte příjemku za dodávku zdarma. Proúčtovala bych to 132/648 v té hodnotě, kterou by to zboží mělo, kdyby vám ho vyfakturovali. Dostanete to na sklad a dáte do výnosů hned, vyhnete se se tomu účtování přebytku při inventarizaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 9. 2008 10:59
Dobrý den,
v pátek jsme nakoupili zboží do našeho obchodu a fakturu ihned zaplatili. Když jsme si doma zboží kontrolovali a zadávali příjemku, tak jsme zjistili, že máme navíc 6 ks zboží (za cca 2000). Volala jsem dodavateli a ten mi sdělil, že nám nic navíc nemohl prodat, protože tam mají výstupy kontrolovány hned několika lidmi - takže od něj opravenou fakturu mít nebudu a já teď nevím, jak s tímto zbožím naložit, protože jej prodám, ale klasickou fakturu za nákup nemám. Mám udělat příjemku s tím, že tam někde poznamenám, že bylo v té a té dodávce navíc nebo jak? Jde mi o to, že ke konci roku tuto skladovou evidenci tisku a zakládáme do šanonu 2008 - pro případnou kontrolu FÚ....
Děkuji