Re: Dotace na kult.akci z Kraj.úřadu
>Dotace není dar, takže se daňové přiznání nepodává za dar. Tato dotace se zahrnuje s analytikou na výnosový účet 691, proti této dotaci se musí prokázat čerpání dotace - účelově vázané prostředky (určitě to máte ve smlouvě o dotace z Krajského úřadu) Buď se používá analytika, nebo org, nebo účelový znak u nákladových účtů. Pak Vám účetní program vytvoří i výsledovku, čistě za tuto dotaci. Většinou se musí vše vyčerpat k určitému datu, nebo nevyčerpané prostředky vrátit KÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 11:31
Dobrý den, jsme občanské sdružení a obdrželi jsme dotaci na kulturní akci z Krajského úřadu (10.000,- Kč). Můžete mi prosím poradit s účtováním? Ještě jsem toto nikdy neúčtovala. A mám ještě jednu otázku - ohledně daňového přiznání. Muísme na tuto dotaci podávat daňové přiznání k darovací dani? A do kdy od poskytnutí dotace (čerpání dotace)? Děkuji mnohokrát za odpověď.