Re: Byl mi ukraden email
S podobnými dotazy se obracejte spíš na počítačové poradny než na účetní poradnu :-) Můžete zkusit třeba pc.poradna.net
Obecně: že vám nesedí kontrolní otázka, to je vaše chyba - měla jste si aktualizovat údaje nebo vybrat otázku, na níž se nemění odpověď. Nevzpomněla jste si? Smůla, nikdo jiný to za vás neudělá. S emaily na seznamu bývají čas od času problémy, seznam je tím notoricky známý. Je tedy možné, že se to ještě "samo" umoudří, až to tam zase spraví. Pokud ne, musíte svůj problém řešit především s technickou podporou seznamu. Tady na účetním serveru vám pomoct nemůžeme :-))
Evo, prosím Vás, dejte tedy provozovateli radu, ať BC nazve účetní poradna. Tohle podle obsahu stránek NENÍ JEN účetní poradna!
OK, máte pravdu, není to jen účetní poradna, napsala jsem to špatně, omlouvám se. Je to server především pro řešení problémů s daněmi, účetnictvím, daňovou evidencí, mzdovou agendou a s podnikáním obecně včetně souvisejících právních otázek.
Ale domnívám se, že problémy s "ukradeným emailem" jsou opravdu poněkud mimo. Jasně že se tady může kdokoliv zeptat na cokoliv, ale na odborné problémy je lepší se ptát na místě, kde se scházejí příslušní odborníci.
(Na server o vaření se nepůjdu ptát na výrobu radiostanice; na serveru o počítačích nebudu hledat informace o módních trendech.)
Mě právě připadá, že se ta otázka např. obchodního práva týká. Jak je zde psáno: ... V Diskuzním fóru si uživatelé volně vyměňují své zkušenosti. Diskutuje se zde o daních, účetnictví, právních problémech atp...
Už poněkolikáté tu upozorňujete tazatele na to, že se jedná o fórum účetních. Není to pravda, jen si účetní nějak začly "přivlastňovat" toto diskuzní fórum.
Proč takhle? Tohle je přece případ z oblasti zneužití privátních informací - na tohle téma jsme tu mnohokrát diskutovali. A i kdyby to bylo čisté IT - oba jsme tu kolikrát odpovídali na dotazy typu "jak tohle udělat v Excelu"...
Tohle je z pravidel:"Chcete-li přidat příspěvek, který není odborným dotazem, uveďte na začátek nadpisu zkratku OT." Z toho vyplývá, že je možné ptát se i na dotazy mimo jasné zaměření fóra.
On je to začarovaný kruh - čím víc to tu budete tlačit do čistého účta, tím míň sem budou chodit lidi, ochotní poradit třeba s právními či byznysovými problémy. Škoda...
Váš problém je spíš zneužití než "ukradení" - virtuální hijacking zase není v našich končinách tak obvyklý. Průnik do soukromých schránek je věc, která se stala v minulosti už několikrát (nemyslím, že by tím byl Seznam nějak specielně proslulý), ale ta díra byla vždycky hodně rychle medializovaná. Ve vašem případě tedy půjde spíš o selhání lidského faktoru (zmíněné trvalé přihlášení např. i na jiném než domácím počítači je jen jednou z možností).
Nezmiňujete se, jestli jste kontaktovala podporu a co vám odpověděli - pokud by bylo možné identifikaci nějak doložit (např. jste při registraci uvedla skutečné údaje, které lze ověřit), snad by nějaká šance byla. Stekně tak neupřesňujete, proč se domníváte, že byl váš profil ve vaší nepřítomnosti používán.
Nicméně, jak jste si jistě přečetla v disclaimeru, nenese provider žádnou odpovědnost za zneužití vaší schránky, údajů v ní nebo údajů o vás a jeho ochota k řešení (if any) tak bude podpořena jen marketingově.
Jinak je jasné, že vás zajímá spíš právní/organizační než technická stránka věci a i mne mrzí ta degradace BC na účetní fórum.
Díky za radu. Vzhledem k tomu, že se seznam zříká veškeré odpovědnosti, tak mi nezbývá než založit si novou schránku někde jinde. Technickou podporu jsem kontaktovala několikrát, vždy došlo na to, že nesedí kontrolní otázka, tak si trhněte nohou. Jeden pracovník byl natolik ochoten, že mi sdělil, že po 7.9. (kdy jsme už doma nebyli) byl na emailu nějaký přístup. Z domu to nebylo, neboť jsme byli pryč úplně všichni....trvalé připojení nepoužívám. Je mi jasný, že rozkódvat heslo není žádný problém...stačí maličký prográmek, který zkouší hesla jedno za druhým....pak jen smazat složky, emaily a změnit kontrolní otázku a heslo a původní majitel má smůlu...a to vše bez jakékoliv zodpovědnosti ze strany seznamu....V JAKÉM SVĚTĚ TO ŽIJEME?
Seznam je neplacená služba, takže zadarmo po nich nemůžete chtít zázraky. Takže potom placenou službu, kde jsou záruky větší, email budete mít na jméno a podle potřebných údajů Vám heslo obnoví.
Za další je to otázka i kvality hesla, co si budeme povídat a také ochota ho pravidelně měnit. Při silném hesle ty prográmky potřebují taky určitý čas na prolomení.
Žijeme pořád ve stejném světě, jenom formy kriminality se hot mění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 12:16
Věřte, nevěřte .... byl mi ukraden email. Vrátila jsem se z dovolené a můj soukromý email na sezanamu není dostupný. Hlásí mi to chybné heslo (já ho neměnila). Nové mi nepošlou, protože kontrolní odpověď nesedí (měla jsem jako kontrolní otázku číslo ŘP....mezitím jsem se ovšem vdala a 1x mi ukradli doklady).
V době, kdy jsem byla na dovolené byl můj email aktivní...někdo do něj vstupoval....já však ne.
Takže mi někdo ukradl email. Mohu s tím něco udělat?