Re: Obuv do nákladů - sekretářka ?
Ano, máte pravdu,ale třeba reprezentace by nebyla vyloučená,ale ta je nedaňově. Pokud hodně běháte, tak zdrav.obuv by možná taky nebyla od věci. Možná nejlépe se zeptat jaká je praxe zavedená ve vašem zaměstnání.
Tady je možná na místě vrátit se k tomu, že se jedná o sekretářku ve škole - např. učitelky, uklízečky apod., mají nárok na tzv. pracovní obuv, což je totéž, co si určitě ráda obuje v práci i sekretářka, tedy např. zdravotní pantofle, bohužel v jejím případě nebudou s největší pravděpodobností uznány jako pracovní obuv.... aspoň tak to běží na naší školičce, takže mé pantofle, které jsou naprosto totožné s pantoflemi pedag. pracovníků, nejsou pracovní obuví hrazenou z prostředků zaměstnavatele... fakt je, že moje nohy nepatří pedag. pracovníkovi, nýbrž účetní...
... i mě to před léty krapet zarazilo - ne, že nemám nárok na bačkůrky grátis, nýbrž že je fasují i ti, kdo nedělají v žádném náročném prostředí tak jako např. zedníci, dělníci, apod., ale fakt je, že směrnici či cokoli o OOPP jsem nikdy neštudovala....
-:)))))))))))))))))))))
Tak abych si to dala trochu dohromady - jedná se o sekterářku ve škole kde učitelky na pantofle mají nárok a ona ne? To je divný - má podepsanou smlouvu se stejným zaměstnavatelem? Jestli ano, tak se to musí řídit dle nějakého jejich řádu a tak snad není napsáno, že mají nárok pouze učitelé ne? A co řiditel? To by se mi zdálo, že je to diskriminace
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2008 18:32
Jsem ve škole nová kancelářská síla. Mohu si koupit obuv na přezutí, ve které budu chodit v práci a nechat proplatit (škola si dá do daňově uznatelných nákladů) ? Děkuji za radu. M.