Re: ČID - bez rozhodnutí
No - já bych se ho zeptala, jestli si o ten důchod už požádal. Mám zkušenost, že někteří netuší, že se to musí udělat, že mu ten důchod nepřidělí automaticky. Někdo není zvyklý jednat s ouřadem - a ten veliký respekt mu možná nedovolí vnímat, co mu to vlastně u té posudkové komise říkají, že má udělat... Jestli mu to vůbec řeknou. :-))
píšete, že má ČID - co Vám o tom důchodu předal?
Pokud si nebyl požádat na OSSZ o ČID, tak to nikdo za něj zařizovat nebude. Pokud ho chce pobírat a má na něho nárok, tak se musí sebrat a ve svém volnu dojet na OSSZ a doložit vše potřebné a o důchod si požádat.
Je dost dobře možné,že ještě rozhodnutí nemá. Prostě až ho mít bude,tak ho doloží, nemusíte se nijak nervovat. Až doloží, nahlásíte nebo uděláte vše potřebné,jinak to nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 9. 2008 8:21
Prosím o radu jak postupovat, 12.8. jsme přijali zaměstnance,
má ČID ale pořád mi tvrdí že dosud nemá rozhodnutí o přiznání.
Přinesl pouze prac.rekomandaci, kde je opravdu uvedeno že od 2.6.2008 byl uznán část.inv. Je možné že opravdu ještě nemá
rozhodnutí?