Re: služby v EU-začátečník
Dobrý den, vycházím z toho, že údaje o Vás byly webu uveřejněny v souvislostí s reklamou - propagací Vaší firmy. Pak se jedná o reklamní službu uvedenou v § 10/6/b. Pokud Vám takovou službu poskytne osoba registrovaná k dani v Německu pro plátce v ČR, pak místem plnění je ČR podle § 10/7, povinnost přiznat daň Vám vzniká dle § 15/1 a § 108 ZDPH a to ke dni poskytnutí služby nebo ke dni vystavení dokladu, podle toho, co bylo dříve - viz. § 24 a 21. Uvádíte do ř. 230/330 jak správně píšete, nárok na odpočet máte podle § 73/8, na fakturu musíte doplnit údaje podle § 31 ZDPH.
Povinnost uvádět na fakturu důvod osvobození stanovuje německý zákon, může být od našeho v takových drobnostech odlišný, občas máme takové služby ze Španělska a také na fakturách nic neuvádějí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 9. 2008 9:34
Dobrý den,
prosím o radu.
OBdrželi jsem doklad z Německa od plátce za zveřejnění údajů o naší firmě na web.stránkách.
Nevím si rady, na jaký řádek mám uvést DPH.??
ř.230/330?
Na faktuře není zmínka o tom, že je služba osvobozena a kdo má
povinnost či kdo odvede kde DPH.
Pročetla jsem si zákon o DPH a moc tomu nerozumím.
Přikláním se k zákonu §10/6, ale to je tak asi všechno.
Pomůže mi prosím někdo??