Hlavní navigace

Krádež kamionu

  • (neregistrovaný)

    24. 9. 2008 16:56

    Přeji krásný deštivý podvečer a prosím všechny o radu. Sídlo firmy jižní Morava, zaměstnanec s bydlištěm u Prahy jezdil s kamionem pro firmu INTRANS v Praze. Parkoval v místě bydliště. Vozidlo bylo odcizeno a zaměstnavatel mu nabídl práci v Brně s každodenním soukromým dojížděním Praha-Brno za 14 tisíc měsíčně. Zaměstnanec odmítl, neboť je to z finančních i časových důvodů nesmysl. Co teď? Má zaměstnanec právo na odstupné z důvodu nadbytečnosti, protože pracovní místo na které byl přijat bylo krádeží vozu zrušeno, nebo má odejít na dohodu? Poraďte co dál? Zaměstnavatel mu zadržuje výplatu, teď mu poslal dopis, že od 12.9. mu píše neomluvenou absenci (auto bylo odcizeno 8.9. a dovolenou už má vyčerpanou), dohoda žádná možná.Prosím, prosím.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2008 17:53

      jana (neregistrovaný)

      Re: Krádež kamionu
      Nadbytečnost ne, protože byla nabídnutá jiná práce -záleží co má napsáno v pracovní smlouvě. Pokud ho firma propustí za neomluvenou absenci -nemá nárok z úřadu práce na podporu pozor!!!!!!!!!!! Podívej te se do smlouvy!!!!!!!!!!!!!!!

    • 24. 9. 2008 18:51

      Martina Dvořáková (neregistrovaný)

      Re: Krádež kamionu
      To je ten největší problém. Pracovní smlouvu měl v deskách a samozřejmě mu ji ukradli i s autem. Takže v podstatě je teď odkázán na zaměstnavatele, jak s ním naloží.

    • 24. 9. 2008 18:57

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: Krádež kamionu
      proč vozil prac. smlouvu v kamionu? Jeden stejnopis (s vlastnoručním podpisem zam-ce) musí mít založený zam-tel ve složce toho zam-ce.

    • 24. 9. 2008 19:36

      Martina Dvořáková (neregistrovaný)

      Re: Krádež kamionu
      Pokusím se vše shrnout - sídlo firmy je v Brně a tudíž on nemá kam chodit do práce, protože v Praze měla ta firma jen 1 auto a jiné mu dle jednatele firmy nedají. Jedině že by dojížděl každý den do toho Brna, což je za daných podmínek nesmysl. Stejnopis prac.smlouvy má zaměstnavatel, ale ten mu jí neukáže. A proč měl originál v autě? To ví asi jen Bůh!!!

    • 24. 9. 2008 18:55

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: Krádež kamionu
      Já se domnívám, že s tou nabídnutou prací to nebude tak jednoduché. V dotazu je zmínka, že měl PS pro firmu v Praze, kde jezdil s autem, které bylo ukradené. Záleží, co přesně měl ve smlouvě napsané. Pokud má vymezené pracoviště Prahu, tak ho jen tak nemohou převelet do Brna. Jenže je problém, že se nedostavuje do zaměstnání. Ukradli auto, ale to není důvod, aby "sekal" neomluvené absence.
      Kdyby měl místo zaměstnání Prahu a práci řidiče kamionu a každý den se dožadoval práce, potom, pokud by mu nezajistili práci v Praze, měl by pravděp. nárok na odstupné. Záleží opravdu na tom, co je sjednáno konkrétně za místo práce v prac. smlouvě (pokud ČR - tak to na odstupné nevidím. To by asi skončili jiným způsobem - dojíždět na vlastní náklady z Phy do Brna s takovou mzdou, to asi není to pravé).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).