Re: S.R.O. - zápis do OR bez R.Č.?
>Lze docílit zápisu do O.R. bez uvedení R.Č. jednatele
>příp. společníka?
Podle mne ne, protože tento údaj je povinný v tiskopisu návrhu na zápis
Bohužel nemohu doložit, ale občas
>náhodou narazím na S.R.O. (zapsané ještě na poč. 90.
>let), ve které jednatelé skutečně uvedené R.Č. nemají.
>Jde o exkluzivní výjimku?
Taky jsem se s tím setkal
>
>Bohužel připravovaný nový obchodní zákon také bude
>požadovat uvádění R.Č. v OR.
>
No a co,ať uvádí, vdyť je to jedno, humbuk kolem zveřejňování r.č. už snad utichá, úřad nebude mít za chvíli co dělat.
>Myslíte, že by uspěla ústavní žaloba?
K čemu, kdo by ji podal,Vy? Že se Vám chce na tím mudrovat,mně osobně je to úplně jedno.
Vám nevadí, že každý ví, kdy jste se narodil (kdy máte narozeniny)? A že každý ví, kde bydlíte?
V Anglii lze tyto údaje od obchodního rejstříku získat jen na požádání, na internetu volně přístupné nejsou.
Adresu bych ještě přežil, ale datum narození skutečně považuji za osobní údaj a jsem na jeho zveřejňování docela háklivý.
Jestli jsem správně googlil, soudní poplatek se neplatí a z ceníku advokátů vyplývá, že by řízení vyšlo od cca 30.000 Kč.
>Vám nevadí, že každý ví, kdy jste se narodil (kdy máte
>narozeniny)? A že každý ví, kde bydlíte?
A víte, že nevadí? Třeba to někoho navede, aby mi něco k narozkám přinesl.
>
>V Anglii lze tyto údaje od obchodního rejstříku získat
>jen na požádání, na internetu volně přístupné nejsou.
>
>
>Adresu bych ještě přežil, ale datum narození skutečně
>považuji za osobní údaj a jsem na jeho zveřejňování
>docela háklivý.
>
>Jestli jsem správně googlil, soudní poplatek se
>neplatí a z ceníku advokátů vyplývá, že by řízení vyšlo od
>cca 30.000 Kč.
Tak jen do toho, pokud Vám to za to stojí.
Petře, i živnostníci mají na internetu volně dostupnou adresu, plátci DPH automaticky i rodné číslo, neboť DIČ jejich živnosti je automaticky CZ+rodné číslo bez lomítka. I o mně si tedy každý už 15 let může najít, kde bydlím, kdy jsem se narodila a dokonce celé rodné číslo. Radši nad tím moc nepřemýšlím, stejně bych nic nezměnila. Zatím mám od lidí pokoj - zlé (snad) neprovokuju a nikdo z hodných neznámých mi k narozeninám nikdy nic taky neposlal :-))
Už několik let se připravuje nahradit r.č. obecným identifikátorem na způsob čísla sociálního pojištění. Mělo to za úkol ministerstvo informatiky. To ale bylo bez náhrady zrušeno. Nyní mají kluci jiné zájmy, fotky lidí ve vířivce jsou jim přednější.
Hezký den!
Ministerstvo informatiky spolkl v rámci zeštíhlování státní správy Langer. A ten všechny zbytečné agendy zrušil (třeba finanční policii). Ale formálně by to měl dělat on.
Nechci Vás podceňovat Petře, ale kdyby o to měl zájem Sekyra nebo Mrázek, tak by to šlo, ale Vy....:-))
Hezký den!
OT: Pro Pavla - díky :-)
Téééda Pavle, to jste mi vyrazil dech! Zírám :-)) Celkem by mě zajímalo, kolik lidí díky vašemu příspěvku teď loví na netu moje osobní údaje :-)))) V každém případě děkuju za přání, hlavně to zdravíčko potřebujeme všichni pořád - a všechno nejlepší by se taky hodilo. Děkuju, potěšil jste mě :-))
I když nevím, kdy máte narozky Vy, tak si Vám dovolím též popřát jen vše dobré, pohodu, optimismus a hlavně to zdraví. Myslím, že toto si můžou lidi přát celý rok bez ohledu na aktuální datum. Mějte se pěkně a ještě jednou díky ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2008 9:40
Lze docílit zápisu do O.R. bez uvedení R.Č. jednatele příp. společníka? Bohužel nemohu doložit, ale občas náhodou narazím na S.R.O. (zapsané ještě na poč. 90. let), ve které jednatelé skutečně uvedené R.Č. nemají. Jde o exkluzivní výjimku?
Bohužel připravovaný nový obchodní zákon také bude požadovat uvádění R.Č. v OR.
Myslíte, že by uspěla ústavní žaloba?