Re: ÚP - pomozte!
Právě, že pani na úp to řeší až moc, prý když nedonesu dobrý důvod, proč mě nevemou, tak mě vyřadí z evidence. Na toto místo hledají 5 lidí, je to zámečník na směny, ale já sem prostě na toto místo jít nechci. Problém je, že zámečníkem vyučen jsem, tak o to je to těžší.
Nebylo by dostatečným důvodem písemné vyjádření, že zvolili jiného kandidáta. Zvlášť když na to místo probíhá výběrové řízení??
No tak tohle je vrchol ze strany ÚP,přijde mi to jako diskriminace.Je pravda,že nevím,jak dlouho na tom úřadu jste dlouho a jak dlouho práci sháníte.Pokuste se s tím vedoucím domluvit,ať Vám napíše,že jste se zúčastnil výběrového řízení,ale byl vybrán člověk s větší praxí,atd.Také jsem to lidem z ÚP psávala,museli dokázat,že se ve firmě ucházeli o místo.Hodně zdaru.
Děkuji Vám za pomoc všem.
Přijde mi to také nefér, Chci si najít práci, ale né takovou, která mi nevyhovuje a ta pani z úp je dost nepříjemná, tak se právě bojím, aby mě nevyškrtla z evidence, pokud nebudu mít dobrý důvod, proč mě nechtějí.
Je tam vypsáno výběr. řízení a shánějí cca 5 lidí na pozici zámečník, proto se bojím a nevím, jaký důvod mi tam mají napsat.
děkuji J.
Můžu potvrdit, že Vás klidne vyškrtnou z úřadu práce a budete si muset platit zdravotní pojištění. Dcera byla před pár lety přijata na vysokou školu od října. V červnu ji z úřadu práce poslali do fabriky k pásu na elektromechanickou práci, tam jí napsali, že ji nechtěji, protože od října má nastoupit na vysokou školu. Nikdo se s ní nemazlil a z úradu ji prostě vyhodili a musela si hradit ZP až do nástupu na VŠ. Možná, kdybyste byl romské národnosti, měla by paní strach a chovala se k vám jinak.
Re: souhlas!
>
>>
>>V dnešní době se člověk může ocitnout ÚP ani neví
>>jak,takže nesuďte takto pana Jakuba.Chápu,že si chce
>>vybrat práci takovou,aby mu vyhovovala a kdyby byl
>>flink,tak se nás ani neptá na radu.
>
>Lido, nic ve zlem, ale Vy zde soudite UP aniz znate
>vice info.
>
>Prave proto ze si chce vybirat, tak klidne muze, ale
>za svoje a ne za nase penize.
Re: to je vrchol :-(
Co to sem pletete ? Nic o něm nevíte a hned ho soudíte? A co romove? Kdo je asi tak živí? My všichni!!! A to vám jako nevadí jo?
Třeba si chce najít lepší práci a za lepší peníze.
Já znám jaký jsou na UP a neni to žádnej med s nima. Snad je demokracie, abychom si mohli práci vybrat ne?!
>
>>No tak tohle je vrchol ze strany ÚP,přijde mi to jako
>>diskriminace.Je pravda,že nevím,jak dlouho na tom
>>úřadu jste dlouho a jak dlouho práci sháníte.Pokuste
>>se s
>>tím vedoucím domluvit,ať Vám napíše,že jste se
>>zúčastnil výběrového řízení,ale byl vybrán člověk s
>>větší
>>praxí,atd.Také jsem to lidem z ÚP psávala,museli
>>dokázat,že se ve firmě ucházeli o místo.Hodně zdaru.
>
>
>No ja bych rekl ze je to spise vrchol od Jakuba !!
>
>Ma moznost jit pracovat ale nechce. Pak na nej vsichni
>platime ze svych dani :-(
>
>Ja bych ho vyradil hned.
A vy byste šel pracovat, kdybyste si vydělával 30tis čistého,měl byste PS na dobu určitou a neprodloužily by vám ji, protože zrušili výrobky, které jste vyráběl. Na úp by vám dali tu nejvyšší sazbu a šáhntěte si do svědomí, jestli byste šel radši za 12 čistého pracovat nebo to bral a byl doma?!a mezitím si hledal lukrativnější práci než za 12 čistého,co vám nabídnou?
jakub
>
Asi tak nějak.
Člověk každý měsíc odvádí nechutné částky a pak když přijde o práci, má snad právo si ten svůj podíl vybrat. Nechápu proč tady na sebe všichni tak štěkají. Pokud mu ta práce z někajého důvodu nevyhovuje, přece tam nepůjde, to se zase proberte, taky byste nešli.
Právě proto, že si každý chce ten svůj podíl vybrat, i když by nemusel (práci by mít mohl) jsou ty částky tak vysoké, podpora má být záchranná síť a ne odpočívadlo či čekárna na dokonalou práci.
Jakuba bych též vyrazila a asi jsem taky blbě vychovaná, protože bych taky radši makala za minimum než seděla na ÚP. Prostě ÚP vidím jako poslední možnost jak sehnat JAKOUKOLI práci
Mily Jakube, ja delam za 15000 tisic cisteho, delam ucetniho, mzdovou ucetni, udrzbare, skladnika a po vecerech delam internetove stranky. Dojizdim denne 80 km do prace.
Cili do svedomi si sahnete sam.
Proste bez prace nevydrzim a tak jsem vzal praci abych si nemusel nafackovat za to, ze nejsem schopen uzivit rodinu.
Preberte si to jak chcete.
A to je mi 50 let.
>
>>A vy byste šel pracovat, kdybyste si vydělával 30tis
>>čistého,měl byste PS na dobu určitou a neprodloužily
>>by
>>vám ji, protože zrušili výrobky, které jste vyráběl.
>>Na úp by vám dali tu nejvyšší sazbu a šáhntěte si do
>>svědomí, jestli byste šel radši za 12 čistého
>>pracovat
>>nebo to bral a byl doma?!a mezitím si hledal
>>lukrativnější práci než za 12 čistého,co vám
>>nabídnou?
>>jakub
>>>
>
>Mily Jakube, ja delam za 15000 tisic cisteho, delam
>ucetniho, mzdovou ucetni, udrzbare, skladnika a po
>vecerech delam internetove stranky. Dojizdim denne 80 km do
>prace.
>Cili do svedomi si sahnete sam.
>
>Proste bez prace nevydrzim a tak jsem vzal praci abych
>si nemusel nafackovat za to, ze nejsem schopen uzivit
>rodinu.
>
>Preberte si to jak chcete.
>A to je mi 50 let.
Vidím to stejně jako Vy, Pája, Anna, Mishi a moje odpověď by byla podobná, jako píše Katuška nad Vámi.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2008 10:45
Dobrý den,
jsem na úp a poslali mě do firmy, kde shánějí zámečníka (čímž jsem vyučen),ale je to na směny. Probíhá na to místo výběr.řízení, ale já tam nechci, z úp mi vyhrožují, že musím donést z firmy dobrý důvod, proč mě nepřiijmou, jinak mě z evidence vyškrtnou, já ale o toto místo nestojím.
S tím vedoucím je řeč, ale nevím, jaký důvod by mi měl uvést ?Poraďte prosím!