Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 9. 2008 13:16
dobrý den,
jsem trochu začátečník v systému POHODA a potřebovala by jsem poradit. naše firma dostává zálohy do 15tis. ze zákona jsme povini z každé uhrazené zálohy odvést DPH. je možné si nastavit v tomto systému, že by jsem si vystavovala přímo pokladní doklady na přijaté zálohové platby již přímo s vyčíslením DPH? podařilo se mi toto nastavit, ale nejsem si jista jestli je to takto možné provozovat vzhledem k zákonům. takto mi odpadá vystavování zálohových faktur a k tomu daňových dokladů ...je to tedy zjednodušeno ( tyto zálohy platí fyzické osoby - lidé, pokud by šlo o firmu, která si chce odečíst DPH tak samozřejmě by jsem to tímto způsobem nemohla dělat). při fakturaci je klasicky uvedeno že byla uhrazena záloha dne ...
děkuji za rady i vaše názory