Re: Zkrácený úvazek-nikdo mi neporadí?
Když se podíváte na tarifní třídy, tak minimální hodinová pro 3. třídu je 58,60 Kč. Pokud bude Vaše pracovnice odměňována měsíční mzdou, pak přepočet je tento: 9800 : 40 x 38 = 9310. To je nejnižší zaručená mzda pro 3. třídu, přepočítaná na úvazek 38 h týdně (předpokládám, že má skutečně zkrácený úvazek, ne že pracuje např. nepřetržitém provoze).
Je to tak : jeden týden ranní 7,5 hod/den, jeden týden odpolední 5,5 hod/den a každá sobota 5,5 hod.
58,60 jsem si našla, ale jak se to přepočítá? Do smlouvy bude práce za hod. Děkuji za rady, nějak mi to dnes nemyslí
záleží, jak bude odměňována - pokud hodinovou mzdou, tak 58,60 Kč (to je stejné jako u nezkrác. úvazku, jen budete násobit méně hodinami), pokud měsíční mzdou, tak tu musíte pokrátit na úvazek, kterým budete platit, vychází 9310 Kč (buď vezmete přepočet, který má p. Jiřka nebo 9800:8x7,6=9310 Kč (ten úvazek vychází takto, protože asi nepracuje každý den stejně - 38:5)
Žádali jsme totiž dotaci z úřadu práce. Napsali jsme tam hod.mzdu 58,60 a bylo nám sděleno, že nedodržíme zaručenou min.mzdu měsíční, že musíme přepočítat mzdu hodinovou. Vychází mi to kolem 62,- Kč/hod, abych se dostala na 9310,-, ale nějak nechápu proč?
Děkuji za rady.
Taky ÚP nechápu. 567/2006 Sb. jasně určuje pro hodinu práce ve 3. třídě 58,60. Toto je prostě na hodinu práce, neporovnává se to se situací, kdy je pracovník odměňován měsíční mzdou. Pokud má být odměňována hodinovkou, je její nejnižší zaručená mzda na hodinu 58,60 a hotovo. Navíc píšete, že má nepravidelně rozvrženou pracovní dobu, takže tam už se vůbec nehodí odměňování měsíční mzdou. Podle mě to mají na ÚP nějaké popletené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 9. 2008 11:04
Prosím, jak vypočítat , kolik příjem na hodinu? Paní bude mít úvazek 38 hodin týdně, spadá do 3.třídy, kde náleží v plném úvazku 9800,-Kč. Děkuji všem