Re: ŽL jako vedlejší činnost
Není tomu tak. Sice můžete mít na tzv. vedlejší činnost jak tomu říkáte , několik činností, ale za vedleší bude považována ne podle toho, jestli tam bude víc než v hl.pr.poměru. Za vedlejší bude pro účely soc.pojištění považována jen pokud budete mít v pracovním poměru za rok 2008 alespoň 96000,- pojištěného příjmu ( vč.příp.nemocenských dávek).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 9. 2008 11:58
Mám hlavní pracovní poměr a zároveň živnost.list - Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence a tuto činnost vedu jako vedlejší činnost (spíš touto činnost vede moje odpovědná osoba). Teď jsem si nechal udělat další ŽL - Zprostředkování obchodu a služeb, kterou bych chtěl mít také jako vedlejší činnost. Hlavní pracovní poměr bych chtěl zachovat. Proto se ptám jestli mohu mít dvě vedlejší činnosti? A co se stane, když příjem z jedné vedlejší činnosti bude vyšší než příjem z hlavního pracovního poměru?
Děkuji za odpověď