Re: Platba faktury vkladem na účet dodav
Aha, já to brala že to není z ruky do ruky, ale hotovost tam zanesu, to je fakt. Takže když to udělám tak, že jeden den vložím např. 15 tis. a druhý den 10 tis. bude to v pořádku?
Tak pomóóóc, než jsem si vyhledala zák. 254 kde, jak jsem se dočetla by mělo být vyjádřeno co je hotovostní a bezhotovostní platba, tak jste mi odpověděla vy. Když jsem to pročetla, tak bych to jako bezhotovostní brala.Jestli to ale šéfovi předložím blbě, tak se na mě asi moc usmívat nebude, pokud s tím zavařím nějaký průšvih. Je to tak skutečně?
>>>>Chceme uhradit fakturu dodavateli tím, že vložíme
>>>>hotovost na jeho účet. Jednalo by se o 25000,- EUR.
>>>>Není
>>>>snad tato platba braná jako platba v hotovosti s
>>>>omezením do 15 tis EUR? Je to platba na účet tak snad
>>>>ne,
>>>>jen se ptám, jestli někdo ví. Díky za radu.
>>>Samozřejmě,že je to platba v hotovosti!!
>>>Ty peníze fyzicky vezmete z pokladny a zanesete do
>>>banky.
>>>Co jiného by to bylo?!
>>zák. 254/2004 Sb, § 2 - není to hotovostní platba
>
>Tak pomóóóc, než jsem si vyhledala zák. 254 kde, jak
>jsem se dočetla by mělo být vyjádřeno co je hotovostní
>a bezhotovostní platba, tak jste mi odpověděla vy.
>Když jsem to pročetla, tak bych to jako bezhotovostní
>brala.Jestli to ale šéfovi předložím blbě, tak se na mě
>asi moc usmívat nebude, pokud s tím zavařím nějaký
>průšvih. Je to tak skutečně?
Opravdu se v tomto případě nejedná o hotovostní platbu. Tím, že peníze vložíte na účet, splníte podmínku dle zákona o bezhotovostních platbách.Je to stejné jako když např.velkoobchod odvádí denní hotovostní tržby do banky - může se jednat o milionové částky, ale na tento pohyb-vklad na účet se omezení plateb v hotovosti nevztahuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 9. 2008 12:21
Chceme uhradit fakturu dodavateli tím, že vložíme hotovost na jeho účet. Jednalo by se o 25000,- EUR. Není snad tato platba braná jako platba v hotovosti s omezením do 15 tis EUR? Je to platba na účet tak snad ne, jen se ptám, jestli někdo ví. Díky za radu.