Re: průměrný čistý měsíční výdělek
Protože jste končila 30.9., tak rozhodným obdobím pro výpočet průměru byl II.Q, to jste neodpracovala 21 dnů (nikoliv 60, to si paní účetní spletla s nárokem na dovolenou), takže se musí určit průměr pravděpodobný. Ten průměr by měl být co nejblíže pravdě, i když není přesně stanoveno, jak ho určit. Ve vašem případě by samozřejmě bylo nejlepší použít průměr z těch dvou měsíců, které jste odpracovala. Odměny do toho průměru rozhodně patří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 8:51
Prosím Vás o radu, jak má vypadat výpočet průměrného čistého měsíčního výdělku pro potřeby úřadu práce pro výpočet podpory.
Bohužel jsem v posledním zaměstnání po 2 měsících skončila.Byla jsem zaměstnána od 1.8. do 30.9.Obdržela jsem zápočtový list,na kterém je vypočítán průměrný čistý měsíční výdělek pouze ze základu,ale nejsou tam už započítány odměny atd. Účetní mi sdělila,že pokud jsem neodpracovala alespoň 60 dnů,dělá se jen pravděpodobný výdělek, a ten je pouze ze základní mzdy.Prosím tedy o sdělení,zda je to správně,popř.podle kterého předpisu se má mzda vypočítat. Já jsem myslela, že se vezme průměr z těch dvou měsíců, ale skutečného výdělku i s pohyblivými složkami.Děkuji Jitka Maternová