Re: plnění pojišťovnou
U faktury si uplatním i dph? Asi ano,když jsem ho zaplatila. to pojistné plnění zaúčtuji na základě té smlouvy jako VUD? A zápočet udělám jak? :-) taky na základě VUD?nevím!
Taky jsem nevěděla,když se nám to stalo.Já si dala fakturu od servisu do závazků celou vč.DPH.to jsem platila hotově=VPD a tím i částečná úhrada faktury servisu.náhradu od pojišťovny jsem si s kopií Fa servisu,hlášenkou a tím postoupením na pojišťovnu dala do ost.pohledávek, a když poslali dopis, že poskytli servisu poj.plnění "zlikvidovala" jsem si to přez int.doklad na základě toho jejich dopisu.
Ještě mě napadlo, mohla bych to zaúčtovat takto(použít místo 378 účet 315?) a že bych to nedělala přes VUD:
511,343/321 fa od autoservisu 3000,-
321/211 část úhrada faktury 500,-
315/648 ost.pohledávka 2500,-
315/321 a dalo by se to udělat tak, že bych to zaúčtovala na základě smlouvy o postoupení pohl. - 2500,-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 11:12
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, jak zaúčtovat tento případ.
Měli jsme rozbité sklo u auta. Jeden autoservis nam vyměnil sklo a dal postoupit pohledávku pojišťovně ve výši ceny toho skla,ale DPH z toho nám nechal zaplatit. Takže mám u sebe smlouvu od autosevisu na postoupení pohledávky za pojišťovnou, fakturu na celou částku s tím že je tam uvedeno hradí pojišťovna, hradí odběratel a uvedené částky a PPD na uhrazenou částku v hotovosti za DPH, kterou jsme my uhradili. Prosím poradí mi někdo, jak to zaúčtovat?
Děkuji